info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
Η απονομή του βραβείου για την ανάπλαση στη γειτονιά του Σταυρού Αγίου Νικολάου, είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των Υπηρεσιών του Δήμου. Τόσο η αρχιτεκτόνισσα του Δήμου κ. Πρατσινάκη που παρέλαβε το βραβείο, όσο και το υπόλοιπο στελεχικό δυναμικό καθώς και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΝ επιβραβεύονται και αυτό αποτελεί τιμή για τον τόπο και τις υπηρεσίες του Δήμου.
Η αναγνώριση αυτή αποδεικνύει την υψηλή επιστημονική επάρκεια, το ενδιαφέρον, την προσπάθεια που καταβάλουν πολλά στελέχη του Δημοσίου στην παραγωγή έργου επ’ ωφελεία των κοινωνιών μας. Ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης..
Ήταν μια μακρά και επίπονη διαδικασία για το έργο. Η επιλογή του χώρου, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής λόγω των υδάτων και του υψομέτρου, η δόμηση που υπήρχε, ήταν τα δεδομένα που έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Η ΔΕΥΑΝ αντιμέτωπε το θέμα των ομβρίων και των δικτύων και ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού αφορά αυτές τις παρεμβάσεις. Η αρχιτεκτονική, στατική, περιβαλλοντική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη εκπονήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου με πολλή προσπάθεια και αυταπάρνηση. Η ετοιμασία των τευχών και η υποβολή της πρότασης στο ΕΣΠΑ η επόμενη φάση. Η απόφαση της ένταξης της πρότασης μας, αποτέλεσε την πρώτη επιβράβευση και δικαίωση της δουλειάς που έγινε.
Η παρέμβαση στο Σταυρό, ύψους περίπου 5.300.000 ευρώ, με ευρωπαϊκά χρήματα, αντιμετωπίζει ένα από τα μεγάλα θέματα υποδομών στο νέο σχέδιο Πόλης του Αγίου Νικολάου. Είχε προηγηθεί ο περιφερειακός δρόμος του σχεδίου, προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ περίπου, που επίσης είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, που δίνει τη δυνατότητα αποκέντρωσης λειτουργιών της πόλης και ανακούφισης του κέντρου. Η επόμενη παρέμβαση στο νέο σχέδιο, έγινε στις Κοπράνες-Δεξαμενή, ύψους 2.800.000,00 ευρώ, ενταγμένο επίσης στο ΕΣΠΑ. Μικρότερες παρεμβάσεις έγιναν στην περιοχή Αμμουδίου-Αγίου Αντωνίου. Έτσι έμειναν λίγα τμήματα για την ολοκλήρωση των διαμορφώσεων στο νέο σχέδιο.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Σταυρό και στις Κοπράνες έγιναν με σύγχρονες προδιαγραφές, νέα φωτιστικά υλικά, αισθητικές προσεγγίσεις και με βάση τις νέες αντιλήψεις για το δημόσιο χώρο. Η γειτονιά του Σταυρού είναι η πλέον αναβαθμισμένη της πόλης του Αγίου Νικολάου, όπου υπάρχουν επίσης ποδηλατόδρομοι. Η περιοχή της ανάπλασης καλύπτει περίπου 23 στρέμματα.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την παρέμβαση, τα στελέχη που στήριξαν, αποφάσισαν, μελέτησαν, επέβλεψαν το έργο. Τον εργολάβο που το κατασκεύασε. Να ευχαριστήσω επίσης την παρούσα Δημοτική Αρχή που ολοκλήρωσε το έργο.
Για το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ
Δημήτρης Κουνενάκης
Πρ. Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αποδούλου

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.