.

Home » » ΣΤΕΚΙ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΕΚΙ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Written By ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ on Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 | 9:00:00 μ.μ.


Στις αρχές του 19ου αιώνα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα , στην πλατεία των 18 Άγγλων, άνοιξε το πρώτο παραδοσιακό καφενείο .Λεγόταν "Καφενές", για τους ανθρώπους του λιμανιού όμως, ήταν το καφενείο "της Μαρίας". Η κυρία Μαρία φίλευε όσους ναυτικούς έδεναν στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου.Ένας από αυτούς ήταν και ο μεγάλος "θαλασσινός" ποιητής, Νίκος Καββαδίας που όπως λέει ο σημερινός ιδιοκτήτης , ήταν πολύ ερωτευμένος με εκείνη, ενώ πολλά από τα ποιήματά του τα είχε γράψει στην αυλή του σημερινού "Βράκα".


episkeptis.gr


Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ο Αντώνης και η Ελένη, έχουν μετατρέψει αυτό το μοναδικό κτίριο, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Επέλεξαν να μην αλλάξει η αρχιτεκτονική του χώρου που μετρά δύο αιώνες, διατηρώντας την πέτρα, η οποία είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση του φρουρίου Κούλε.

Το εστιατόριο "Βράκας" έχει δύο επίπεδα. Ο εξωτερικός χώρος βρίσκεται πάνω σε ένα γραφικό πεζόδρομο και έχει θέα το παλιό λιμάνι και τη σημερινή μαρίνα της πόλης.Η πιο όμορφη γωνιά του μαγαζιού όμως βρίσκεται στο πατάρι.Ο επάνω όροφος του κτιρίου, διακοσμημένος με ξύλο και πέτρα, προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα του λιμανιού , ιδανική για ένα όμορφο δείπνο, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος.
Η κουζίνα αποτελείται κυρίως από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, τα οποία ψαρεύονται ανοιχτά του Ηρακλείου από την ίδια την οικογένεια του ιδιοκτήτη, που μας εγγυάται την φρεσκάδα και την νοστιμιά τους.Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το εστιατόριο "Βράκας" βραβεύτηκε από τον ΕΟΤ για την ποιότητα της κουζίνας του. Καθημερινά, σερβίρει στους πελάτες του μοναδικά πιάτα, μαγειρεμένα με αγάπη και μεράκι. Διαθέτει όμως ακόμα και τις καλύτερες ποικιλίες κρασιών για να συνδυαστούν άψογα με κάθε γεύση.

Ο Αντώνης, μιλώντας για το εστιατόριό του, αναφέρει:"Αισθάνομαι τυχερός που βλέπω το μαγαζί μου, να είναι γεμάτο καθημερινά. Αν το Ηράκλειο είχε καρδιά, θα χτυπούσε σε αυτό το σημείο!"Ο "Βράκας", σας περιμένει για ν'απολάυσετε τις εξαιρετικές γεύσεις του, αναπνέοντας τον αέρα της θάλασσας, και ατενίζοντας το αιώνια αγέρωχο φρούριο του Κούλε.
............. .............
"/>

Καμαρώστε το πάρκο ντροπή στη παραλιακή της Ν.Αλικαρνασού

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα προηγούμενων ετών

Δείτε τα Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

Recent Posts Widget

Αριάδνη η πριγκίπισσα

Ο Ηλίας Αθανασάκης και η συμμετοχή του στην απαγωγή του Κράιπε

Η Απαγωγή του Κράιπε

Τιμήθηκε ο Γιάννης Χλουβεράκης στο Ηράκλειο

Ο νάνος που ξεπέρασε τα Ανθρώπινα μέτρα

Ο νάνος που ξεπέρασε τα Ανθρώπινα μέτρα
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ

Μιχάλης Αεράκης ο άοκνος εργάτης της κρητικής μουσικής

Οραμα του δήμου Ηρακλείου να ξανααποκτήσει ζωή το ξενοδοχείο ΜΙΝΩΣ στο Ηράκλειο

-->