ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με χαρά ανακοινώνει την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Επιστολές του Νίκου Καζαντζάκη προς την οικογένεια Αγγελάκη». Το βιβλίο περιλαμβάνει 74 ανέκδοτες επιστολές και καρτ-ποστάλ του μεγάλου συγγραφέα προς τον δικηγόρο και αφοσιωμένο φίλο του Γιάννη Αγγελάκη και την οικογένειά του.
Τις επιστολές δώρισε στο Μουσείο η κόρη του Αγγελάκη, γνωστή σε όλους ποιήτρια και βαφτισιμιά του Καζαντζάκη Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η οποία υπογράφει και τον πρόλογο της έκδοσης. Την εισαγωγή, τα σχόλια και το σύνολο της έκδοσης επιμελήθηκε ο εκλεκτός φίλος και συνεργάτης του Μουσείου, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Θανάσης Αγάθος.

Ως «πολύχρωμα, αποκαλυπτικά και απολαυστικά σπαράγματα ζωής» χαρακτηρίζει τις επιστολές ο επιμελητής της έκδοσης, που «φέρνουν στην επιφάνεια πολλές ανθρώπινες στιγμές του δημιουργού του Ζορμπά: τις περιπλανήσεις του στην Ευρώπη, την οικονομική ανασφάλεια, τις διενέξεις του με εκδότες όπως ο Δημητράκος και ο Ελευθερουδάκης, την πολιτική του δράση, τις σχέσεις με τις δύο συζύγους του, τη Γαλάτεια και την Ελένη, την επιθυμία του να αναζητήσει αραξοβόλι στην Αίγινα, την οριστική εγκατάστασή του στη Γαλλία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη σχέση του με τη βαφτισιμιά του και κατοπινή σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ».
Η έκδοση που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συγκατάθεση των Εκδόσεων Καζαντζάκη και τη βοήθεια καλών φίλων και συνεργατών, θα παρουσιαστεί στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, στις 21 του Γενάρη.
Συντελεστές έκδοσης:

Επιμέλεια-Εισαγωγή-Σχόλια: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΑΘΟΣ

Πρόλογος: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
Εκδοτική επιμέλεια: ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΣΑΚΑ
Σχεδιασμός & Δημιουργία εξωφύλλου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ
Σχεδίαση-Σελιδοποίηση: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΕΤΑΚΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Εκτύπωση-Βιβλιοδεσία: ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ
Διατίθεται στο Πωλητήριο του Μουσείου Καζαντζάκη και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Post Top Ad

.............