info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΚΑΙ ALAIN DALON ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΑΝΝΟ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
Το Πνευματικό Κέντρο «Περικλής Βλαχάκης» Άνω Βιάννου, με τη στήριξη του Δήμου Βιάννου, διοργανώνει συναυλία με σκοπό να στηρίξει μορφωτικές δραστηριότητες νέων στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και να καθιερώσει βραβείο «Περικλής Βλαχάκης» για τον πρωτεύσαντα μαθητή/τρια του Λυκείου Βιάννου στις Πανελλήνιες εξετάσεις.


Μέσα στους σκοπούς ενός Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνεται και η άοκνη προσπάθεια για την πνευματική αλλά και την αισθητική αγωγή, κυρίως των νέων ανθρώπων, σε μια εποχή πολιτιστικής βαρβαρότητας και κυριαρχίας πνεύματος μαζικής υποκουλτούρας. Σε μέρη απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα, όπως η Βιάννος, όπου υπάρχει μεν βασική εκπαίδευση, αλλά δεν δίνονται αρκετές ευκαιρίες για πολύπλευρη μόρφωση, οι πνευματικοί φορείς του τόπου έχουν χρέος να αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις.
Το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο λοιπόν, πιστό στις επιταγές του δωροθέτη του, Περικλή Βλαχάκη, ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους της ευρύτερης περιοχής, σε παραδοσιακά κυρίως, αλλά και σε κλασικά όργανα, με σκοπό να δώσει εναύσματα για ενασχόληση με δημιουργικούς τρόπους ψυχαγωγίας και ανάπτυξης της προσωπικότητας, με το σκεπτικό ότι η μουσική ενασχόληση αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τρόπους διαπαιδαγώγησης και εξέλιξης του ατόμου. Από την άλλη σε περιοχές με σημαντική μουσική παράδοση και πολιτιστική ιστορία γενικότερα, αποτελεί αναπόδραστη αναγκαιότητα να υπάρξουν δομές που θα συνεχίσουν και θα επαυξήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να διασωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ανεκτίμητου πολιτισμού.
Μια εξίσου σημαντική προσφορά επίσης αποτελεί και η θεσμοθετημένη επιβράβευση από φορείς που υπηρετούν μορφωτικούς στόχους, σε εκείνους που με τη σειρά τους υιοθετούν τα πνευματικά αγαθά και τα προασπίζουν. Σε εποχές κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη πνευματικοί φορείς να στηρίζουν και οικονομικά νέους ανθρώπους για να σπουδάσουν και για να γυρίσουν στον τόπο τους προκειμένου να συμβάλλουν στο να μην μαραζώσει οικονομικά.Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννο σάς προσκαλεί στη συναυλία που διοργανώνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 7:30μμ με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη κρητικής μουσικής στο λαούτο Γιώργη Μανωλάκη και τους συνεργάτες του, καθώς και το εκπληκτικό μουσικό σχήμα Alan Dalon. Συμμετέχουν επίσης τα αδέρφια Δαμουλάκη, των οποίων η καταγωγή είναι από την Βιάννο, και αποτελούν επάξια συνεχιστές της βιαννίτικης μουσικής παράδοσης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με απόδημους Βιαννίτες που στηρίζουν τις προσπάθειές μας έστω κι από μακριά και θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα τριήμερο ταξίδι στην Ρώμη, για δύο άτομα, προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου Round Travel. Η είσοδος έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 5€ και ισοδυναμεί με δύο λαχνούς για την κλήρωση του ταξιδιού.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση αγοράζοντας περισσότερους λαχνούς. Επίσης θα προσφερθούν παραδοσιακά βιαννίτικα γλυκίσματα. Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά και να βοηθήσουμε όλοι στην επίτευξη των στόχων του Πνευματικού Κέντρου.

Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Φύτευσαν λουλούδια στη Παναγία Γκουβερνιώτισσα

Ελαφονήσι η Νο 1 παραλία στον κόσμο για διακοπές

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.