ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στα πλαίσια ανάδειξης των βιοηθικών διλημμάτων το ΠΜΣ Βιοηθική του Πανεπιστημίου Κρήτης  διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο " Βιοηθική: Η ηθική της ζωής στην εποχή της βιοτεχνολογίας"  στις 16/9/16 και ώρα 5-9 μμ στο Παλαιό Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου.


Το διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Π.Μ.Σ. Βιοηθική" λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004. Αποτελεί συντονισμένη εκπαιδευτική ενέργεια του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, και των Τμημάτων Ιατρικής, Βιολογίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνιστά ακαδημαϊκή καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά δημιουργείται στη χώρα μας ένα πλέγμα πανεπιστημιακών Τμημάτων με αντικείμενο την εκπαιδευτική έρευνα σ' έναν κλάδο αιχμής, που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση διεθνώς. Η Βιοηθική, ως το πεδίο κριτικής προσέγγισης και επαναθεώρησης των αρχών και κριτηρίων της πράξης στην εποχή της βιοτεχνολογίας, αποτελεί κανονιστική διερεύνηση των ηθικών ζητημάτων που απορρέουν από τις βιοιατρικέςκαινοτομίες και τις εφαρμογές τους. Από επιστημολογική άποψη, μέσα από τη συνάντηση παραδοσιακά διχοτομημένων κλάδων των ανθρωπιστικών και των φυσικών επιστημών, το συγκεκριμένο πεδίο καλείται να επεξεργαστεί μια κριτική θεώρηση της σχέσης βιοεπιστήμης και ηθικής, από τη σκοπιά όχι απλώς μιας ηθικής της επιστήμης και την τεχνολογίας, αλλά μιας κοινωνικής και πολιτικής ηθικής.


Σας επισυνάπτουμε την αφίσα και το αναλυτικό πρόγραμμα. 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα
Υπεύθυνη Διοργάνωσης
Λαμπράκη Μαρίζα
 Νοσηλεύτρια RN ΓΝΑΝ 
Management  of HealthServicesMPH)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Post Top Ad

.............