Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο «Μουσικός Αύγουστος» του Ηρακλείου

Με μία έκθεση έντυπου υλικού, προβολές αλλά και με ένα στρογγυλό τραπέζι ο «Μουσικός Αύγουστος» επιστρέφει στο Ηράκλειο την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.

Μνήμες: Ο “Μουσικός Αύγουστος” επιστρέφει στο Ηράκλειο

Αίθουσα Μ. Καρέλλη | 13.09.2016, ώρα 20:30
Για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να πληροφορηθούν οι νεότεροι. Κάποτε το Ηράκλειο, με δήμαρχο τον Μανόλη Καρέλλη και ενορχηστρωτή τον εμπνευσμένο Μάνο Χατζιδάκι, υπήρξε κυριολεκτικά φάρος πολιτισμού. “Μουσικός Αύγουστος” 1981, 1982. Ο Χατζιδάκις μεγαλουργεί στο Ηράκλειο. Το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, όλος ο πολιτισμός του πλανήτη, χωρίς υπερβολή, βρίσκεται κυριολεκτικά στην αυλή μας. Άνθρωποι της διανόησης επισκέπτονται την πόλη μας, για να παρακολουθήσουν τα όσα σημαντικά συμβαίνουν εδώ. O Alvin Aly, το Berliner Ensemble με τη Γκίζελα Μάυ, συναυλίες, κινηματογράφος, τι να πρωτοθυμηθούμε… Ένα μόνον αρκεί: Ότι εκείνες οι ένδοξες εποχές έβαλαν ψηλά τον πήχη του πολιτισμού και σήμερα, παρά τις δυσκολίες των καιρών, οφείλουμε να προσπαθούμε, έστω, να τον φτάσουμε.
Με μια έκθεση του έντυπου υλικού της εποχής, με προβολές βιντεοσκοπήσεων, που μας παραχώρησε ευγενικά το Αρχείο-Μουσείο της Ε.Ρ.Τ, και με ένα στρογγυλό τραπέζι με τον Σπύρο Σακκά, τον Δημήτρη Βερνίκο και τον Γιώργη Κλάδο, ο “Μουσικός Αύγουστος” επιστρέφει στο Ηράκλειο 34 χρόνια μετά.

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Post Top Ad

.............