ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ LE CORBUSIER ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ LE CORBUSIER ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Διαβάζω, διαβάζεις Κύριε le Corbusier”
Με άρωμα Γαλλίας συνεχίζεται η  Δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – ΧΑΝΙΑ». Το  Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και  ο Ελληνο-Γαλλικός  Σύλλογος  Χανίων  συνδιοργανώνουν   Μαραθώνιο Ανάγνωσης κειμένων του Le Corbusier  με τον δίγλωσσο τίτλο “Διαβάζω, διαβάζεις Κύριε le Corbusier” – “Je lis, tu lis, Monsieur Le Corbusier”
Ο μαραθώνιος ανάγνωσης  σε  ελληνική και γαλλική γλώσσα  θα γίνει μέσα στο καλύβι – cabanon  του Le Corbusier που εκτίθεται στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ.

Δευτέρα 4 Ιουλίου, ώρα 20.00 Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι, Χανιά
20.00 ξενάγηση στην έκθεση από την Αμαλία Κωτσάκη  (ελληνικά – γαλλικά)  20.30 μαραθώνιος ανάγνωσης  (ελληνικά – γαλλλικά)
Eίσοδος ελεύθερη
O Le Corbusier, προσωπικότητα πολύπλευρη δεν έχει περιοριστεί στην παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου αλλά έχει αφήσει ως παρακαταθήκη του κείμενα για την αρχιτεκτονική , την τέχνη,  τη ζωή. Μέσα από την ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων το γνωστού αρχιτέκτονα, αποσπάσματα από βιβλία και άρθρα του,  συνομιλίες με μαθητές του αλλά και από την προσωπική του αλληλογραφία, θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τη σκέψη του όχι μόνο αναφορικά με την αρχιτεκτονική αλλά και γενικότερα  για τη Μεσόγειο, το τοπίο, τον τρόπο ζωής πλάι στη μεγάλη θάλασσά μας. Γιατί η αρχιτεκτονική πάνω από όλα είναι μια πρόταση για έναν νέο τρόπο ζωής.
Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης κειμένων του Le Corbusier εντάσσεται στη δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – ΧΑΝΙΑ» σε επιστημονική επιμέλεια, σχεδιασμό και οργάνωσης της Αμαλίας Κωτσάκη, επ. καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης.
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ LE CORBUSIER ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Post Top Ad

.............