ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Την Πέμπτη 28/7 θα έχει αιμοδοσία στη Σητεία - εργατικές κατοικίες ώρες 9-13:00. Καλούμε όλους που μπορούν, να δίνουν αίμα για τον σύλλογο ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα τους όταν χρειαστεί. Όποιος δίνει αίμα παρακαλούμε να μας ενημερώνει ώστε να ενημερώνουμε το αρχείο μας. 
Να κρατάτε ταυτότητα και αριθμό ΑΜΚΑ. Τράπεζα Αίματος 

Γνωρίζοντας ότι στις μέρες μας είναι δύσκολη η εύρεση αίματος σε επείγουσες καταστάσεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε τη δημιουργία τράπεζας αίματος για τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου και συγγενών τους. Τα μέλη τα οποία κατοικούν στο Παρασπόρι και στη Σητεία θα ενημερώνονται με μήνυμα για τις ημερομηνίες που θα γίνονται οι αιμοληψίες. Παρακαλούμε να συμμετέχουν όσοι μπορούν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, έχοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να δώσει αίμα. Να τονιστεί ότι πρέπει να δηλώνεται κατά την αιμοληψία ότι το αίμα είναι για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρασπορίου, του δήμου Σητείας Κρήτης. Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι ακίνδυνη και ανώδυνη. Επίσης, διαρκεί μόλις μερικά λεπτά της ώρας. Ο όγκος του αίματος που αφαιρείται, αντικαθίσταται μέσα σε λίγες ώρες. 

Κανονισμός λειτουργίας της τράπεζας αίματος: 

- Αίμα θα δίνετε όταν το απόθεμα του συλλόγου είναι άνω των 5 φιαλών (σημερινό 9). Οι αιμοδότες μπορούν να λαμβάνουν όλες τις φιάλες που έχουν δώσει όταν αφορά τους ίδιους και μέλη της οικογενείας τους και έως 2 φιάλες για άλλους συγγενείς ή φίλους. Για χορήγηση επιπλέον φιαλών, θα εξετάζεται κατά περίπτωση το αίτημα. Μη αιμοδότης θα εξετάζεται κατά περίπτωση το αίτημα χορήγησης αίματος και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την 1 φιάλη. 


Όσοι επιθυμούν να δίνουν αίμα, θα πρέπει να γνωρίζουν: 

να είναι 18-60 ετών 
να είναι υγιής 
μπορεί να δίνει ανά 3 μήνες, ανάλογα με τη σύσταση του αρμόδιου γιατρού 
να μην έχει χρόνια προβλήματα (αρτηριακή υπέρταση, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, αλλεργίες, άσθμα, άτομα που βρίσκονται υπό χημειοθεραπείες ή υπό άλλη αγωγή για ευκαιριακές λοιμώξεις) 
να μην έχει εγχειριστεί ή μεταγγιστεί εντός του τελευταίου έτους 
να έχει φάει ελαφρύ πρωινό 
να μην έχει γεννήσει εντός του έτους 
να έχουν περάσει 2,5-3 ώρες από το τελευταίο γεύμα 
να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ ένα 24ωρο πριν 
να μην είναι άυπνος (περίπου 7 ώρες ύπνου) 
να μην έχει πάρει φάρμακα τα τελευταία 24ωρα (τρία 24ωρα για depon και πέντε 24ωρα για ασπιρίνη) 
είχε αιμοδοσία και για τον σύλλογο μας δόθηκαν 3 φιάλες. Ευχαριστούμε θερμά τους αιμοδότες και καλούμε όλους που μπορούν, να δίνουν αίμα για τον σύλλογο ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα τους όταν χρειαστεί. Όποιος δίνει αίμα παρακαλούμε να μας ενημερώνει ώστε να ενημερώνουμε το αρχείο μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Post Top Ad

.............