ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Βλαχάκης : «Στρατηγικός σχεδιασμός να καταστεί το Ηράκλειο μία πόλη ανθεκτική και ανθρωποκεντρικά δομημένη»

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα Χανιά οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου – Περιφερειακού Συνεδρίου για την Δια Βίου Μάθηση Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Επιμόρφωση Στελεχών (Εκπαιδευτικών, Πολιτισμικών, Αυτοδιοικητικών) με θέμα «Κρήτη – Χανιά 2016: Ο τόπος δικτυώνεται, η πόλη μαθαίνει». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης. Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια τόσο για πολίτες, όσο και για στελέχη της αυτοδιοίκησης καθώς και στρογγυλά τραπέζια.


Το Συνέδριο διοργάνωσε το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης και το e-επιστημονικό περιοδικό  του «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Πολιτισμός στην Κοινότητα» σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισσάμου και άλλους Εκπαιδευτικούς,  Πολιτισμικούς και Κοινωνικούς Φορείς. 
Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου κ. Βλαχάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου είναι το Ηράκλειο να καταστεί μία πόλη ανθεκτική και ανθρωποκεντρικά δομημένη, με οργανωμένες, ισχυρές και αποτελεσματικές δομές προστασίας και στήριξης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών δια βίου μάθησης καθώς και με συμμετοχικά δίκτυα αλληλεγγύης και καινοτομίας.

Ο Δήμος Ηρακλείου επενδύει στη Δια Βίου Μάθηση σε συνάρτηση πάντα με τις άλλες δομές του, διότι οι εργασιακές εξελίξεις τρέχουν και οι στατιστικές μας προειδοποιούν για ένα διαφορετικό εργασιακό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο ο εργαζόμενος πολλές φορές αλλάζει κατεύθυνση εργασίας και αντικείμενο. Η Διά Βίου Μάθηση ως συνεχόμενη/ συνεχής μάθηση νέων πληροφοριών και δεξιοτήτων αποτελεί και το κυριότερο συστατικό για την εύρεση εργασίας.»

Post Top Ad

.............