ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ

Λένε ότι για να μάθεις πραγματικά την κουλτούρα των ανθρώπων μιας χώρας ή μιας πόλης πρέπει να επισκεφθείς τους ναούς και τις εκκλησίες της, εγώ θα έλεγα και τα νεκροταφεία της. Όλες οι κουλτούρες χαρκτηρίζονται όχι μόνο από τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν αλλά και από το πώς αντιμετωπίζουν το τέλος τους. Τα νεκροταφεία δεν είναι «ανατριχιαστικά» μέρη που αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα επισκεφθείς αλλά μπορούν να είναι ιστορικά αξιοθέατα, αξιοσημείωτα πολιτιστικά κέντρα, «μνημεία» της ιστορίας ενός τόπου, του παρελθόντος του και των ανθρώπων του.

 

Μια βόλτα στα νεκροταφεία ίσως τελικά να δίνει και μια δόση αθανασίας, το να ξεπερνάς την επιφανειακή «ανατριχίλα» στην ιδέα του θανάτου και των τάφων είναι ένας τρόπος να νιώσεις πιο κοντά στην αιωνιότηταΤο Δημοτικό  Κοιμητήριο  της  Αναστάσεως  του  Κυρίου  βρίσκεται  στην  περιοχή 
 του  Αγίου  Ιωάννου, έχει  την  έκταση  και το  σχήμα  που  φαίνονται  στο  συνημμένο  σχεδιάγραμμα.
Αποτελείται: α)  από  τους  χώρους  ταφής, β)  από  τον  Ιερό  Ναό  της  Αναστάσεως 
 του  Κυρίου, γ)  από το  οστεοφυλάκιο,  δ) από  τα  γραφεία  διοίκησης, ε)  από   το  θάλαμο  παραμονής 
 νεκρών, στ) από  το  κυλικείο ,  ζ)  από  σειρά  καταστημάτων, και  λοιπούς  βοηθητικούς  χώρους.Καταλαβαίνεις πολλά πράγματα με την επίσκεψη σου στο νεκροταφείο, πόσο κοντά είναι η ζωή και ο θάνατος, πόσο μικρός είσαι μπροστά στο μεγαλείο της ύπαρξης , της ζωής , της συνέχειας.
Πόσο μικρά είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, πόσο γελοίες είναι οι κακίες, οι παρεξηγήσεις μεταξύ των ζωντανών... ανθρώπων.
Δώσε το χέρι στον συνάνθρωπο, γέλασε και βγάλε όμορφους ήχους στα αυτιά του...
ακούμε για χρόνια την φράση - όλα εδώ θα μείνουν και είναι αλήθεια αυτό. αν παρατηρήσουμε πόσο χώρο θα πάρουμε για να κοιμηθούμε... ίσως να αισθανθούμε ότι πολλά απο αυτά που καθημερινά πασχίζουμε να κατακτήσουμε και να γευτούμε είναι μικρά.
Δόξα το θεό που είμαστε ζωντανοί, με υγεία πρέπει να λέμε κάθε μέρα.
Εχουμε δεν έχουμε χρήματα, έχουμε το προνόμιο της ζωής μας 
Περαστικοί είμαστε απο αυτό τον κόσμο και αν το καταλάβουμε νωρίς ίσως ζήσουμε καλύτερα σαν άνθρωποι.
Ενα παραπάνω αυτές τις θείες μέρες ας αγκαλίασουμε τον διπλανό μας και ας δούμε αλλιώς την ζωή.Post Top Ad

.............