5ο JAZZ IN JULY FESTIVAL ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

5ο JAZZ IN JULY FESTIVAL ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το 5ο Jazz in July festival θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Ιούλιο στο Βάμο  και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα περιλαμβάνει 8 συναυλίες, κινηματογράφο και έκθεση φωτογραφίας.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 4/7 – 9μ.μ. Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz.
Βαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, μελωδίες της Μεσογείου, jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμοί σε μια εκρηκτική παράσταση!
Οι μουσικοί: Αγγελική Τουμπανάκη-φωνή, Βασίλης Κετεντζόγλου-κιθάρα, συνθέσεις, Παντελής Στόικος-τρομπέτα, καβάλ, Γιάννης Παπαναστασίου-άλτο, σοπράνο σαξόφωνο, Παρασκευάς Κίτσος-μπάσο, Γιάννης Παπαγιαννούλης-σετ κρουστών, Γιάννης Αγγελόπουλος-τύμπανα

• Τετάρτη 6/7 – 9μ.μ. Scarlet Nights
Ακουστική, αισθαντική και χορευτική ατμόσφαιρα με μεγάλα jazz standards και διασκευές από τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.
Οι μουσικοί: Δώρα Τσίγκα-φωνή, Σωτήρης Πέπελας: τρομπέτα, Γιάννης Καφετζόπουλος-πιάνο.

Τρίτη 12/7 – 9μ.μ. Ραφαηλίδης/Κλαμπάνης/Μάνεσης τρίο
Τρεις κορυφαίοι Ελληνες μουσικοί επεξεργάζονται, διερευνούν και παρουσιάζουν την όσμωση των προσωπικών τους συνθέσεων. Μια σύγχρονη jazz δημιουργία.
Οι μουσικοί: Χρήστος Ραφαηλίδης-βιμπράφωνο, Σπύρος Μάνεσης-πιάνο, Πέτρος Κλαμπάνης-κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά, φωνή

• Σάββατο 16/7 – 9μ.μ. Grace Flowers Quintet
Τα αποσπάσματα της Οδύσσειας και οι προσωπικές συνθέσεις αναπτύσσονται μουσικά με οδηγό την modal jazz, την post bebop του Coltrane, τους Γάλλους ιμπρεσσιονιστές.
Οι μουσικοί: Φένια Παπαδόδημα-συνθέσεις,στίχοι, φωνή, αφήγηση, Δημήτρης Θεοχάρης-πιάνο, Γιάννης Παπαδόπουλος-κοντραμπάσσο, Λεωνίδας Σαραντόπουλος-φλάουτο, Νίκος Σιδηροκαστρίτης-τύμπανα, Έρη Σκυργιάννη-visuals.

• Κυριακή 17/7 – 9μ.μ. Τριλογία: Συνάντηση κορυφής!
Τρεις από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς της jazz από καταβολής! Μια ανεπανάληπτη jazz εμπειρία!
Οι μουσικοί: Γιώργος Τρανταλίδης-τύμπανα, Γιώτης Σαμαράς-κιθάρα, Γιώργος Κοντραφούρης-hammond organ.


• Σάββατο 23/7 – 9μ.μ. Jazz και κινηματογράφος “Cotton Club”. Η jazz και ο κοινωνικός της περίγυρος στις απαρχές, μέσα από την σπουδαία ταινία του F.F.Copolla.

• Τετάρτη 27/7 – 9μ.μ. Σωκράτης Σινόπουλος Quartet
Ο αρχαίος ήχος της πολίτικης λύρας συναντά την jazz και τη σύγχρονη μουσική. Μια μουσική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.
Οι μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος-πολίτικη λύρα, Γιάννης Κυριμκιρίδης-πιάνο, Δημήτρης Τσεκούρας-μπάσο, Δημήτρης Εμμανουήλ-κρουστά.

• Πέμπτη 28/7 – 9μ.μ. Θόδωρος Καπηλίδης Quartet
Ενα κουαρτέτο που απλώνει τη μουσική του σε όλο το εύρος της hardbob jazz και της soul jazz. Μια μουσική με προσεγμένες λεπτομέρειες και μια πατίνα λάμψης.
Οι μουσικοί: Θόδωρος Καπηλίδης-κιθάρα, Florian Egli-άλτο σαξόφωνο, Raphael Walser-κοντραμπάσο, Maxime Paratte-τύμπανα


• Σάββατο 30/7 – 9μ.μ. Γιώργος Φακανάς Group
Το εξαιρετικό κουιντέτο του σπουδαίου και διακεκριμένου μπασίστα και μουσικοπαιδαγωγού Γιώργου Φακανά σε μια μεγάλη εμφάνιση!
Οι μουσικοί: Τάκης Πατερέλης-σαξόφωνα, Αντώνης Ανδρέου- τρομπόνι, Μάρκος Χαϊδεμένος-πλήκτρα, Γιώργος Φακανάς-μπάσο, Mένιος Πασιαλής-τύμπανα.

Οπως σημειώνουν οι οργανωτές, το φεστιβάλ θα γίνει, όπως πάντα, στο αμφιθέατρο “β”, τον φιλόξενο και τόσο ατμοσφαιρικό χώρο της Λόλας και του Νίκου, στο Βάμο. Τα εισιτήρια θα τιμώνται 12 ευρώ στην είσοδο, 10 ευρώ από προπώληση και 70 ευρώ για το σύνολο των συναυλιών. Η βραδιά κινηματογράφου είναι με ελεύθερη είσοδο. Η προπώληση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και στο Βάμο τα σημεία είναι: το Τουριστικό Γραφείο “Vamos Village”, η ταβέρνα “Στέρνα του Μπλουμοσήφη”και το “Χασομέρι”. Τα σημεία προπώλησης στα Χανιά και στο Ρέθυμνο θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.
Φέτος όμως, η Vamos-Art and Thought, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, προχωρά και στη διοργάνωση στο “Χασομέρι” μιας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Blue Notes in black and white”. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες του κόσμου της jazz, τραβηγμένες από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς φωτογράφους. Εγκαίνια 5/7/2016, 18:00. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Tim Whitehead και τον Phil Harrison.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3/8/2016, οπότε και θα κλείσει πάλι με μουσική βραδιά: Μαρία Μανουσάκη, Phil Harrison, Alison Hadjidakis.
Post Top Ad

.............