3rd AEGEAN ARTS INTERNATIONAL FESTIVAL ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

3rd AEGEAN ARTS INTERNATIONAL FESTIVAL ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

3rd AEGEAN ARTS INTERNATIONAL FESTIVAL
Οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελιάς, συμμετέχουν στηρίζοντας το 3rd AEGEAN ARTS INTERNATIONAL FESTIVAL, που θα γίνει 4-12 Ιουλίου, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου. Παίρνουν μέρος, στο εν λόγω φεστιβάλ,  με μια εικαστική παρέμβαση, που θέμα έχει την άγρια ζωή του πλανήτη (animal planet). Επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε ένα ερπετό που είναι υπό εξαφάνιση,  αλλά είναι και πολύ αγαπητό στην Κρήτη. Την θαλάσσια χελώνα caretta caretta, της οποίας η ωοτοκία γίνεται στον κόλπο της Μεσαράς του Νομού Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην πανέμορφη παραλία του Κομού. 
Η επίσημη έναρξη της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν με εικαστικές δημιουργίες τους άλλα 7 σχολεία του Δήμου και 57  πολυβραβευμένοι διεθνείς καλλιτέχνες από 14 χώρες,  (Αγγλία,Σλοβενία,Βουλγαρία,Αυστραλία,Ισραήλ,Γαλλία, Ολλάνδια,Πολωνία,Ιαπωνία,Κύπρος,Ιταλία,Ελλάδα,Νότια Αφρική και Ιρλανδία), θα γίνει στο νέο ανακαινισμένο χώρο του λαογραφικού μουσείου του πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής πεδιάδος, την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 19.30. 
Στόχος του φεστιβάλ 'Aegean Arts' όπως λέει η ιδρύτρια του και καλλιτεχνική διευθύντρια Τζούλη Καψετάκη, είναι  να στηρίξει νέα μουσικά ταλέντα, και να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την τέχνη τα κρυμμένα μυστικά της όμορφης ενδοχώρας της Κρήτης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν,  έχει ως εξής: 

Δευτερα 4 Iουλίου 2016@19.30  Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής - 'Επίσημη έναρξη -εγκαίνια της έκθεσης με θέμα - '' Animal Planet". Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου υπο τη διεύθυνση του Μιχάλη Διαλυνά.
(Η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας θα λειτουργήσει από 4  έως 12 Ιουλίου  ώρες 18.00-21.00)
 Μέσα από τα έργα της φετινής έκθεσης θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι το να σεβόμαστε, να εκτιμούμε και να φροντίζουμε τα ζώα.  Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν δικαίωμα ύπαρξης όπως κι εμείς και μέσα από την τέχνη εκφράζουμε το πόσο αναγκαίο και όμορφο είναι να συνυπάρχουμε μαζί τους. 


Σχολεία που συμμετέχουν

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου
Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής,
Γυμνάσιο Επισκοπής
Δημοτικό Σχολείο Ελιάς
Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι
Νηπιαγωγείο Επισκοπής,
Δημοτικά Σχολείο Σγουροκεφάλι,
Ζάννειο Σχολείο Ηράκλειο

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Στέλλα Καζαμιάκη, Mauro Russo, Χριστίνα Ιοανίδου, Ελένη φύλλα, Eύα Καλαίτζάκη, Mανδαλένα ΒόσνικΜελισσουργάκη, Dora Kornilaki, Gaynor Vlastou, Anastasia Damianaki, Ellen Wiejers, Jill McMonagle, Eλένη Γούμαρα,Γεωργία Σφακιανάκη
Έκθεση φωτογραφία - Νίκος Ροδιτάκης,Απόστολος Ζείμπέκης,Αντώνης Καλλέργης
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπή Πεδιάδος
Δευτέρα 4 Ιουλίου @21.30  στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπή.  Ρεσιτάλ για δύο πιάνα ''Χοροί και Ρομάντζες'' - Μαρτίνος Τιρίμος (Κύπρος) και  Atsuko Kawakami (Ιαπωνία)
Τρίτη 5 Ιουλίου@ 21.00  'Δύο ρεσιτάλ' -Πιάνου Alexander Ullman (UK) Κιθάρα Γιώργος Λιακάκης
Tετάρτή 6 Ιουλίου 2016 @21.30   
 Μουσική δωματίου-Σονάτες για πιάνο και τσέλο,  Micheal Petrοv-Cello(Βulgaria), Alexander Ullman(UK)  & Stephen Savage (Αυστραλία) - 
Πέμπτη 7 Ιουλίου @21.30    'Ραντεβού στα  Πλήκτρα΄-  Ellie Tsampa, Alexandros Sarakenides
 Παρασκεύη 8 Ιουλίου @21.30 
 Θεατρική Παράσταση  '' Η ωραία Αθοκουτάλα'' - Η Σταχτοπούτα στα κρητικά και
  ''Μουσική του Ανθρώπου και του Λαού'. 
H Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει το λαϊκό παραμύθι «Η Ωραία Αθοκουτάλα» σε καταγραφή Γιώργη Γρ. Σταματάκη. 

*Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 13 ΕΤΩΝ 


Σάββατο 9 Ιουλίου @21.30   Ρεσιτάλ πιάνου- Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη
Κυριακή 10 Ιουλίου @21.30  Oπεράτα, καμπαρέ και μία μικρή ορχήστρα!   Jan Hugo (South Africa) ,Clara Bleton  (France)και η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ΕΝΑ)
.Δευτέρα 11 Ιουλίου @21.30  Tο Amaryllis Σαξόφωνο κουαρτέτο , Eλένα Παπασπύρου Μία μουσική συνάντηση που θα δώσει τιμητική παρουσίαση και σε έργα του διεθνώς αναγνωρισμένου Κρητικού συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη. 
Tρίτη 12 Ιουλίου 2016 @21.30  'Σκοτεινός Ερωτας' - 80 χπόνια από το θάνατο του Φ.κ.Λόρκα του  Δημήτρης Μαραμής με την Ελένη Δημοπούλου 
Στο μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Σαββατο 9 Ιουλίου 18.00-21.00  
 "Γνωριμία με την τέχνη, τη μουσική και το χωριό"
Καλλιτεχνικά εργαστήρια ζωγραφικής, παιχνίδια με τα έργα τέχνης, γνωριμία με τους καλλιτέχνες, face painting και πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο χώρο του μουσείου για μικρούς και μεγάλους. 
18.30 Η τέχνη του κoμμώσεις κατοικιδίων'  παρουσίαση από to   'Faidra's Grooming'
19.00   Παρουσιάση εκπαιδευτικού  βιβλίου πιάνου ΄Τα Μαγικά Χεράκια΄ της μουσικού Μαρίας Παπαδάτου. 
19.30 Μίνι συναυλία μικρών μαθητών '' Τα παιδιά παίζουν''. (Δηλώσεις συμμετοχής έως 1/7)
19.30 "Τα βυζαντινά μνημεία -" Ένας περίπατος στα όμορφα στενά δρομάκια της Επισκοπής  παρέα με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα και κάτοικο της Επισκοπής Γιώργο Κατσαλή, όπου θα ανακαλύψετε τα  μυστικά της Επισκοπής και τις πολλές πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες. 
Στην ΑΝΩΠΟΛΗ Πεδιάδος Κυριακή 10 Ιουλίου @ 10.30-15.00  
«Η Ανώπολη μας ξεναγεί στο παρελθόν της»- ''Anopolis- a walk into the past''
''Η ξενάγηση στο χωριού όπου μέσα από μια φωτογραφική διαδρομή, θα νοιώσουμε την καθημερινότητα του παρελθόντος να ζωντανεύει μπροστά μας.
Ο περιπατός τελειώνει σε παραδοσιακό ταβέρνα, όπου γυναίκες του χωριού θα μας εμπιστευτούν μερικά από τα πολύτιμα μυστικά τους για γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις από το παρελθόν!»


Μουσικά σεμινάρια-Πληροφορίες/ δηλώσεις συμμετοχής - aegeanarts@gmail.com (έως 1/7)
 Τρίτη 5 Ιουλίου@ 10.00 ΔΩΡΕΑΝ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ  από τον Αυστραλό μαέστρο, πιανίστα και διεθνώς διακεκριμένο παιδαγωγό Stephen Savage  http://savagepianist.comΙουλίου 2016.
Σάββατο 9 Ιουλίου@ 10.00 ΔΩΡΕΑΝ  Σεμινάριο ΣΑΞΟΦΩΝΟ  από τους διενέις διεκεκρημένους σολίστ σαξοφώνου  της Ανώτερςη Μουσικής Ακαδημίας του Στρασβουργου, Amit Dubester,Pauline Rougier,Melinda Urh,Clio Theodoridi,

3rd AEGEAN ARTS INTERNATIONAL FESTIVAL ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Post Top Ad

.............