ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμ. Χερσονήσου.
Σήμερα Κυριακή, 08 Μαΐου και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμ. Χερσονήσου. Το Δίκτυο Φορέων Δήμου Χερσονήσου (ΚΟΙΠΟΔΙ) σε συνεργασία με τον Φιλωνίδειο Εξωραϊστικό Σύλλογο φιλοξενούν την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου, που θα παρουσιάσει την παράσταση "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ" του Α.ν.Σ. Εξυπερυ δωρεάν στο κοινό του Δήμου Χερσονήσου, 


Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας Αντουαν ντε Σαιντ-Εξυπερύ 
Σκηνοθεσία Ερασιτέχνισσα Αικατερίνη Παπαζή-Ανδρώνη
Σκηνικά Εργαστήριο Ιδεών (Πόπη Φασουλάκη και Χάρης Σπινθάκης) 
Συντονίστρια των μικρών μας πρωταγωνιστών Δήμητρα Παπαδάκη
Χορογραφίες Χριστίνα Μαραγκάκη 
Χειριστής ήχου Χάρης Ουσταμανωλάκης 
Χειριστής φωτισμού Γιάννης Αντωνακάκης

ΔΙΑΝΟΜΉ ΡΌΛΩΝ (με σειρά εμφάνισης στην παράσταση)
Πεταλούδα Χριστίνα Μαραγκάκη Αφηγητής Χάρης Σπινθάκης Μικρκός Πρίγκιπας Μαρία Αθανασάκη Αεροπόρος Σπύρος Σφακιανάκης Τριαντάφυλλο Χριστίνα Μαραγκάκη Μεταναστευτικά πολιά Ιωάννα Οικονομάκη Μαργαριτα Σταυρουλάκη Μαρια Σταυρουλάκη Νίκη Σωμαράκη. Βασιλιάς Ευθύμης Ανδρώνης Γεροποντικός Μαρίνος Πρεβελιανάκης Ματαιόδοξη Κατερίνα Μουλακάκη Μπεκρής Νίκος Ποτηράκης Φανακόρος Θέμης Σπινθάκης Επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαραγκάκης Γεωγράφος Αποστόλης Παπαδάκης Φίδι Κατερινα Τσίγκα Λουλούδι της ερήμου Πόπη Φασουλάκη Αλεπού Στέλιος Ξενάκης Κήπος με τριαντάφυλλα Δήμητρα Ξενάκη Ελένη Ξενάκη Αργυρώ Μαρτίνη Στάχυα Μανώλης Μανουσάκης Κατερίνα Πρικάκη και Νάσια Μπουμπουράκη Κλειδούχος Θανάσης Μαρτίνης Τρένα Γιώργος Γραμματικάκης, Μιχάλης Νικολούδης, Γιάννης Ξενάκης, Ζαχαρίας Σταυρουλάκης. Έμπορος Γιώργος Πανταζής Υποβολέας Νίκη Ψαλιδάκη
Το σημείωμα της ερασιτέχνισσας Σκηνοθέτριας Η δημιουργικότητα και τα όνειρα είναι εκείνα που μας κρατούν Ζωντανούς, γιατί αφυπνίζουν την ψυχή μας. Όταν κανείς δίνει την ψυχή του γίνεται ευάλωτος. Όμως όλος αυτός ο ερασιτεχνικός θίασος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βενεράτου <Απόλλων>, με τους τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες και τη στήριξη του συλλόγου, δε φοβήθηκε να γίνει ευάλωτος, δίνοντας την ψυχή του, για να με βοηθήσει να μετατρέψω ένα όνειρο σε πραγματικότητα. Ένα βιβλίο σε παράσταση. Κάποιες λέξεις σε δρώμενα. Ένα μεγάλω ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν ξέρω αν θα ήταν ποτέ αρκετό... Ανέχτηκε τις ιδιοτροπίες μου και έμαθε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποιον κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να μας προσφέρει. Έμαθε ότι είναι πολύ δίσκολο να κρίνεις τον εαυτό σου, γιατί για να αναγνωρίσεις τα λάθη σου χρειάζεται σθένος και μεγαλείο ψυχής! Δε βλέπει κανείς παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουνε τα μάτια. Είμαι υπεύθυνη για την ομάδα μου... .
Σε αυτήν την παράσταση πρωταγωνιστής είναι ο Μικρός Πρίγκιπας, ένα παιδί που πάντα χαμογελάει και όλο κάνει ερωτήσεις. Προσπαθείστενα προσεγγίσετε την παιδικότητα. Μόνο τα παιδιά έχουν αγνες ψυχές... χωρίς πονηριά. Αγαπούν χωρίς γιατί, χωρίς συμφέρον, χωρίς όρια. Αγαπούν γιατί αγαπούν. Ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε λίγο στον κόσμος της αθωότητας. Σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι. Τα προβλήματα, οι ευθύνες, τα αξιώματα, ο πλούτος είναι σειρήνες, που αλλοτριώνουν τους ανθρώπους... όπως τα παιδιά ξέρουν και διαθέτουν το μυστικό φίλτρο της επαναφοράς. Η αγνή ψυχή και η ανιδιοτελής αγάπη είναι η λύση. Προσπαθείστε να βρείτε το Μικρό Πρίγκιπα που βρίσκεται μέσα σας και βοηθείστε και τους γύρω σαν να βρούν το δικό τους. Ο κόσμος μπορεί να αλλάζει αρκεί να το θέλουμε πολύ!!.
Ας καλέσουμε λοιπόν τα παιδιά να ξεκινήσει το παραμύθι, να ελευθερόσουμε την ωραία πεταλούδα από τη σφραγισμένη γυάλα της... καινα ταξιδέψουμε μαζί σε πλανήτες που όλοι θα είμαστε παιδιά.
Για τον Α.Ν.Σ.Εξυπερύ Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ γεννήθηκε στη Λυών στις 29 Ιουνίου 1900. Έκανε τις προκαταρκτικές του σπουδές στην Ελβετία, καθώς και στο Παρίσι, προετοιμάζοντας τις εισαγωγικές του εξετάσεις στην Ναυτική Σχολή. Αποτυχαίνοντας στα προφορικά, αποφασίζει να ακολουθήσει την Σχολή Καλών Τεχνών. Στα 1921 υπηρετεί τη θητεία του στην Αεροπορία. Μαθαίνει να πιλοτάρει και αυτό καθορίζει πια την καριέρα του. Μετά το στρατιωτικό του κάνει διάφορα επαγγέλματα. Στα 1925 αρχίζει να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στον χώρο της αεροπορίας. Στα 1926 προσλαμβάνεται σαν πιλότος στη Λατεκερ, αεροπορική εταιρία που μεταφέρει το ταχυδρομείο από την Τουλουζ στο Ντακαρ. Κατόπιν, γίνεται προϊστάμενος στο Πορ-Ζουμπί. Επιχειρεί , χωρίς επιτυχία, να σπάσει το ρεκόρ πτήσης μεταξύ Παρισίου και Σαϊγκον στα 1935, ενώ στα 1938 προσπαθεί να συνδέσει τη Νέα Υόρκη με τη Γη του Πυρός. Στην προσπάθεια του αυτή, τραυματίζεται σοβαρά και περνά πολλούς μήνες στη Νέα Υόρκη ώσπου να αναρρώσει. Τότε (1939) εκδίδεται η <Γη των Ανθρώπων> που παίρνει το μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας. Ξεσπά ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Στη διάρκειά του, εκδίδονται τρία από τα βιβλία του, <πολεμικός πιλότος>, <Γράμμα σε έναν Όμηρο> και <ο Μικρός Πρίγκιπας>. Παρόλο που έχει ξεπεράσει το όριο ηλικας επιμένει να αναλαμβάνει διάφορες αποστολές. Στις 31 Ιουλίου 1944 απογειώνεται για την Κορσική. Δε θα ξαναγυρίσει ποτέ! .

Post Top Ad

.............