ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΝΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΝΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ

Οδηγό συμπεριφορά του καλού μαθητή που φέρει τον τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Ο οδηγός περιλαμβάνει τη θέσπιση «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο.

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς για τα παιδιά πρώτης, δευτέρας και τρίτης Δημοτικού και οι ίδιοι οι μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις θα υπογράφουν ένα «Συμβόλαιο» στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους και δεν επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο αλλά θα τον υπερασπισθώ από επιθέσεις».
Από τον Κώδικα απουσιάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οποιαδήποτε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, κάτι που συνάδει με την κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ήταν γνωστή έως σήμερα. Επίσης, στον Κώδικα υπογραμμίζεται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και βεβαίως να προσφωνούν αναλόγως τα παιδιά τους ως «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα».
Ο Κώδικας αποτελεί τμήμα του πορίσματος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, το οποίο παρέδωσε την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Νίκο Φίλη ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Αντώνης Λιάκος.
Την υλοποίηση της όλης πρωτοβουλίας θα αναλάβει ένας νέος φορέας το Εθνικό Συμβούλιο για τη Σχολική Ψυχολογία.

Post Top Ad

.............