9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τον τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας. Το 2016 συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε την προηγούμενη χρονιά με την εξέλιξη, ποιοτική αναβάθμιση και μετονομασία του μέχρι τότε ‘’Αγροτικού Αυγούστου’’ και αναδεικνύουμε ξεχωριστά την κάθε πτυχή της κουλτούρας μας μέσω του διαχωρισμού του φεστιβάλ σε 2 διαφορετικά κομμάτια. Το 9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 21 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες οι οποίες αναλυτικά θα είναι:
  • Από 5 έως και 13 Αυγούστου – Ημέρες γευσιγνωσίας


Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα (τυρί, μέλι, λάδι κ.α.) από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτόγεννη τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, την γεύση και την μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων.
Από 14 έως και 21 Αυγούστου – Ημέρες Δημιουργίας
Η τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας αποτελούσε και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ξεχωριστό κομμάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, την τέχνη τους και την φιλοσοφία τους.
Ταυτόχρονα και στα 2 κομμάτια, η μουσικοχορευτική παράδοση θα παρουσιαστεί από συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, θα ανταλλάξουμε ιδέες και εικόνες, ώστε να παρουσιαστεί στον επισκέπτη μια πραγματική εικόνα της κουλτούρας μας με την φιλοξενία να αποτελεί το κύριο στοιχείο αυτής. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ταυτόχρονα με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένα κομμάτια της κουλτούρας μας όπως για παράδειγμα το ράψιμο μιας παραδοσιακής Κρητικής στολής, η δημιουργία εδεσμάτων με την χρήση αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακών προϊόντων και άλλα. Σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο η συμμετοχή των παραδοσιακών συλλόγων της περιοχής αλλά και της ένωσης πολιτιστικών φορέων επαρχίας Κισσάμου τους οποίους και καλούμε να συμμετέχουν ενεργά με μοναδικό σκοπό την σωστή παρουσίαση της κουλτούρας μας και της παράδοσής μας στους επισκέπτες της πόλης. Τέλος καλούμε όλους τους φορείς και συλλόγους της Κισσάμου που έχουν συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση του φεστιβάλ να τις καταθέσουν εγγράφως μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Post Top Ad

.............