ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 65 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 65 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 65 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και λίγα παιδιά εντοπίστηκε ανατολικά της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή της νήσου Ελάσσας.


Το Λιμεναρχείο Σητείας ενημερώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους τα μεσάνυχτα στην παραπάνω περιοχή κι αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα χερσαία και το πλωτό μέσο της υπηρεσίας που έσπευσαν στην περιοχή.
Νότια της νήσου εντοπίστηκε θαλαμηγό σκάφος ακινητοποιημένο με τις μηχανές ανοικτές όμως, το οποίο μετέφερε 65 άτομα – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – Αφγανικής, Ιρανικής προέλευσης και πιθανόν Ιρακινής κάποιοι.


Παράλληλα δόθηκε εντολή και σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να συνδράμουν και πράγματι έσπευσαν τρία. Ακολούθως μεταφέρθηκαν γύρω στις 4 το πρωί οι μετανάστες στο λιμανάκι του Κουρεμένου δεδομένου ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και της απόστασης ήταν δύσκολη η μετάβαση στο λιμάνι της Σητείας.
Το θαλαμηγό σκάφος συνοδεία του πλωτού μέσου του Λιμεναρχείου Σητεία οδηγείται στο λιμάνι της Σητείας προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.
Οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας με λεωφορείο στο λιμάνι της Σητείας προκειμένου να γίνει ο έλεγχος και καταγραφή και πιθανότατα να οδηγηθούν στην συνέχεια στο παλιό σταθμό του αεροδρομίου Σητείας.

ΠΗΓΗ: anatolh.com
Post Top Ad

.............