Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 5 Μαϊου ημέρα της Εορτής και ώρα 7:30 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος, Λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου της Αγίας και ευλόγησις των άρτων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Το απόγευμα της γιορτής ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας.

Το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης είναι πολύ παλιό και χρονολογείται από τα τελευταία χρόνια της Βενετοκρατίας στην Κρήτη. Είναι πανέμορφο σε μια πανοραμική τοποθεσία ψηλά στο βουνό. Το μοναστήρι βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και 3 χιλιόμετρα δυτικά του Κρουσώνα, στις πλαγιές του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 630 μέτρων. Ο δρόμος για να το επισκεφτείτε είναι αρκετά καλός. 

Το καθολικό της Μονής είναι δίκλιτη βασιλική. Το μοναστήρι ήταν ένα από τα πλουσιότερα της περιοχής κατά τα πρώτα χρόνια της Τούρκικης κατοχής αλλά καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1822 και οιμοναχοί του θανατώθηκαν. Ξαναχτίστηκε το 1940 και οι πρώτοι μοναχοί έφτασαν το 1944.


Ο δίκλιτος ναός της μονής είναι αφιερωμένος στην Αγία Ειρήνη (5 Μαΐου) και στην Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου). 

Το μοναστήρι λειτουργεί ως γυναικείο και είναι από τα παλαιότερα στην Κρήτη.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ