ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ RESISTANCE RETHIMNO - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ RESISTANCE RETHIMNO

Η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» διοργανώνει το 1ο Resistance Rethimno Festival, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μάη, στην Πλατεία Μικρασιατών, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, με κεντρικό σύνθημα «Η αντίσταση είναι ζωή».

Aνακοίνωση
 Σε μια πρωτοφανή δύσκολη αλλά και επικίνδυνη κατάσταση -παρά τη φαινομενική κανονικότητα και σταθερότητα που ενορχηστρώνει η κεντροαριστερή μνημονιακή κυβέρνηση- για το λαό και τη χώρα, ανοίγουμε τη συζήτηση για την ανάγκη οικοδόμησης ενός πολιτικού κινήματος διεξόδου με στόχο την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την χειραφέτηση. Με τελικό σταθμό την ελευθερία.
 Το festival ανοίγει τις πόρτες του, το Σάββατο 28/5 στις 18:30, με την κεντρική εκδήλωση «5 χρόνια από το κίνημα των πλατειών, Τι κυρίως λείπει; Τι κυρίως χρειαζόμαστε;». Την συζήτηση ανοίγουν οι: Γιώργος Λιερός – κτηνίατρος και μέλος της «Αντίστασης με τους πολίτες Χαλανδρίου», Μανόλης Μούστος – ειδικευόμενος ιατρός στο ΠΕΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Μπελαντής – δρ Νομικής. Ποιο είναι λοιπόν το κενό που υπάρχει, το έλλειμμα που έχουμε; Ποιοι είναι οι όροι για ένα πολιτικό κίνημα διεξόδου που σήμερα δεν υπάρχει και πώς μπορούν να αναδυθούν πραγματικά ιστορικά υποκείμενα; Πώς μπορεί ο λαός να ανασυγκροτηθεί σε υποκείμενο και πρωταγωνιστή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών μεταβολών; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.
 Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ίδιας ημέρας θα αρχίσει με την παράσταση θεάτρου σκιών στις 21:00 από το Γιάννη Παπαδόπουλο σε συνεργασία με τους μουσικούς: Μανώλης Μανουσάκης, Δημήτρης Κιαουλιάς, Χάρης Παναγιωτάκης.
Η πρώτη ημέρα του festival θα κλείσει στις 21:30 με κρητικό γλέντι από μια μουσική παρέα γεμάτη ενδιαφέρον αλλά και ποιότητα. Ο Δημήτρης Σγουρός στη λύρα, ο Δημήτρης Σιδερής και Στέλιος Συκάκης στο λαούτο και ο Μιχάλης Κονταξάκης στο μαντολίνο θα μας συνοδεύσουν, υποσχόμενοι μια υπέροχη μουσική βραδιά.
 Η δεύτερη μέρα του festival θα αρχίσει την Κυριακή 29/5 στις 18:30 με την κεντρική εκδήλωση «Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες. Η Ελλάδα στο επίκεντρο γεωπολιτικών αναστατώσεων». Ομιλητές είναι ο Βαγγέλης Πισίας – δρ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Συντονιστής Πρωτοβουλιών «Ένα καράβι για τη Γάζα» και “Peace in Syria”, ο Ερρίκος Φινάλης, συντάκτης στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» και μέλος του κουρδικού κινήματος. Σε μια περίοδο που το Αιγαίο βρίσκεται υπο ΝΑΤΟικη επιτήρηση, η Συρία διαμελίζεται από έναν νέο υβριδικό πόλεμο των ιμπεριαλιστών, η χώρα μας μετατρέπεται σε χώρο και γκέτο δυστυχίας με πάνω από 60000 πρόσφυγες στο εσωτερικό της, η Τουρκία με το νεοοθωμανικό της δόγμα σκορπά βία στο εσωτερικό και «τσαμπουκά» στο εξωτερικό της επιδιώκοντας να αυξήσει τα ζωτικά της συμφέροντα στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο, συνεπικουρούμενη από την ΕΕ, απαιτείται να κατανοήσουμε την κατάσταση και να προετοιμαστούμε απέναντι στην εθνική και κοινωνική καταστροφή που έρχεται.
 Η δεύτερη μέρα θα κλείσει με ένα δυνατό hip-hop live από νέους καλλιτέχνες του νησιού και όχι μόνο, που με τον στίχο και τη μελωδία τους, θα μας εισάγουν σε έναν πολύ ξεχωριστό μουσικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα ο Μαύρος Αμνός, ο Lobo, ο Λακωνικός, ο Innovative από την The Art of Raw Records και ο Brak, On Axis, Dj Moya από τα ΧΝΑΡΙΑ θα ανέβουν στη μουσική σκηνή του festival από τις 22:00.
 Στον χώρο του festival θα λειτουργεί συλλογική κουζίνα, θα υπάρχουν περίπτερα κινήσεων πολιτών που τα τελευταία χρόνια έχουν συμμετάσχει σε τοπικούς αγώνες, πάγκοι από βιβλιοπωλεία της πόλης, παιδότοπος.
Καλούμε τους πολίτες του Ρεθύμνου να υποστηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια, να συμμετάσχουν, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια συνάντηση-γιορτή για τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν τη χώρα αλλά και τον τόπο μας.

Προαιρετική Οικονομική Ενίσχυση, Είσοδος ελεύθερη.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ RESISTANCE RETHIMNO ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 29 ΜΑΙΟΥ

Post Top Ad

.............