ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Όταν ζεις την Ανάσταση σε μία ξεχωριστή χριστιανική εκκλησία με διαφορετικό τρόπο. Με απόλυτη ευλάβεια και μυσταγωγική διάθεση των πιστών. Άνδρες και γυναίκες – χωρίς παπούτσια και ντυμένοι στα λευκά- προσεύχονται σχεδόν αθόρυβα από νωρίς το απόγευμα, ενώ τους ψαλμούς συνοδεύουν μερικά τύμπανα. 
Το χριστιανικό αναστάσιμο μήνυμα ελπίδας στις καρδιές όλων!


Το Πολύγωνο είναι συνοικία της Αθήνας. Βρίσκεται πάνω από το πεδίο του Άρεως, δομημένη κυρίως στις πλαγιές τωνΤουρκοβουνίων και χωρίζει τις περιοχές Γκύζη, Κυψέλη καιΝέα Φιλοθέη, ενώ γειτνιάζει με τους Αμπελοκήπους. Δεν είναι πυκνοδομημένη περιοχή, όπως οι γειτονικές της συνοικίες, καθώς στις περισσότερες επικλινείς περιοχές δεν επιτρέπεται η ανέγερση πολυώροφων οικοδομών. Στο Πολύγωνο βρίσκονται τα δικαστήρια της Αθήνας.
Παλαιότερα η περιοχή διασχιζόταν από χείμαρρο, η αρχαία ονομασία του οποίου ήταν Ελλέβορος ή Βριλησσός. Σήμερα η κοίτη του χειμάρρου έχει καλυφθεί και δομηθεί. Στην περιοχή του Πολυγώνου βρίσκεται, επίσης, και τμήμα της περιοχής του "Τάματος", της περιοχής που είχε απαλλοτριώσει η Χούντα των Συνταγματαρχών για να αναγείρει, ως "τάμα", μεγάλο ιερό Ναό. Σήμερα η περιοχή έχει μετατραπεί σε πάρκο. Στην ίδια περιοχή υπάρχει, επίσης, και η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία.

Post Top Ad

.............