ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΜια πανέμορφη εκδήλωση πραγματοποιήτε απο την Παρασκευή 22 Απριλίου στο χώρο του 8ου Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Ταξιάρχoυ Μαρκοπούλου 7 περιοχή Άγιος Μηνάς). μαζί με το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Πρόκειται για τριήμερο Εργαστήριο κατασκευής ξύλινων παιχνιδιών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας.

.

 

 


Το εργαστήριο απευθύνεται στους γονείς και στους δασκάλους του σχολείου που
ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα. Έχει στόχο τη μετάδοση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να διαδοθεί η χειροποίητη κατασκευή παιχνιδιών απ όλο τον κόσμο, με απλές τεχνικές, με απώτερο στόχο τη διάδοση του παιχνιδιού ως μέσο εκπαίδευσης, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά και πρόληψης αρνητικών συμπεριφορών. 

 Τα παιχνίδια που κατασκευάζονται απο παιδιά και γονείς θα μείνουν στο χώρο του σχολείου για να δημιουργηθεί μια Παιγνιοθήκη που θα δίνει τη δυνατότητα τόσο στα παιδιά του σχολείου όσο και στα παιδιά της γειτονιάς, παίζοντας με τα "Παιχνίδια του Κόσμου", να συνεργάζονται αρμονικά, να καλλιεργούν δεξιότητες επικοινωνίας και να αντλούν ευχαρίστηση με απλούς, εύκολους, δημιουργικούς ….. ξεχασμένους -παγκόσμιους και διαχρονικούς- τρόπους.


Post Top Ad

.............