ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου διοργανώνουν τριήμερο Εργαστήριο κατασκευής ξύλινων παιχνιδιών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, στο χώρο του σχολείου (Ταξιάρχoυ Μαρκοπούλου 7 περιοχή Άγιος Μηνάς).


Το εργαστήριο απευθύνεται στους γονείς και στους δασκάλους του σχολείου που
ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα. Έχει στόχο τη μετάδοση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να διαδοθεί η χειροποίητη κατασκευή παιχνιδιών απ όλο τον κόσμο, με απλές τεχνικές, με απώτερο στόχο τη διάδοση του παιχνιδιού ως μέσο εκπαίδευσης, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά και πρόληψης αρνητικών συμπεριφορών.


Τα παιχνίδια που θα κατασκευαστούν θα μείνουν στο χώρο του σχολείου για να δημιουργηθεί μια Παιγνιοθήκη που θα δίνει τη δυνατότητα τόσο στα παιδιά του σχολείου όσο και στα παιδιά της γειτονιάς, παίζοντας με τα "Παιχνίδια του Κόσμου", να συνεργάζονται αρμονικά, να καλλιεργούν δεξιότητες επικοινωνίας και να αντλούν ευχαρίστηση με απλούς, εύκολους, δημιουργικούς ….. ξεχασμένους -παγκόσμιους και διαχρονικούς- τρόπους.
Post Top Ad

.............