3 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΝΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

3 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΝΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου  σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού, διοργανώνει τρεις Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές – Εκδρομές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σε αρχαία μονοπάτια, σε λαξευτά πατητήρια, σε περιοχές με σπάνια είδη χλωρίδας, σε ξεχωριστούς αμπελώνες αλλά και σε 6 αξιόλογα οινοποιία που δίνουν γεύσεις μοναδικές.
Έτσι, όσοι ακολουθήσουν τις Οινικές Διαδρομές θα ανακαλύψουν δρόμους της Κρήτης με γεύσεις, αρώματα και εικόνες ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς …
Αναλυτικό πρόγραμμα Διαδρομών1η Διαδρομή 3 Απριλίου 2016
Ηράκλειο - Πεζά
Οινοποιείο Ένωσης Πεζών- Αρχαιολογικός χώρος Βαθύπετρου - Πεζοπορία δύο (2) χιλιομέτρων προς οικισμό Βαθύπετρου προς συγκρότημα λαξευτών πατητηριών στην  Παλαιόχωρα Καταλαγαρίου (εναλλακτικά όποιος δεν επιθυμεί θα συνεχίσει με το λεωφορείο) - Κουνάβοι Οινοποιείο Στυλιανού - Ηράκλειο.

2η Διαδρομή 10 Απριλίου 2016
Ηράκλειο - Σίβα Οινοποιείο  Δασκαλάκη - Πρινιάς πεζοπορία σε δύο διαμορφωμένες και με σήμανση διαδρομές αρχαίων δρόμων με λαξευτά πατητήρια - Αρχαιολογικός χώρος «Πατέλας» - Βραχόφιλη τουλίπα Άνω Ασιτών - Κάτω Ασίτες - «Κάστελας» βραχώδες έξαρμα με αρχαία λαξεύματα (προαιρετική ανάβαση) - Οινοποιείο Διαμαντάκη.- Ηράκλειο.


 3η Διαδρομή 24 Απριλίου 2016
Ηράκλειο - Μελέσσες Οινοποιείο Πατεριανάκη - Αρχαιολογικός χώρος Γαλατα -  Λαξευτά πατητήρια στη θέση «Καραούλα» Αλαγνίου - Αλάγνι μικρή πεζοπορία προς λαξευτά πατητήρια στη θέση «Τηγανίτη» - Οινοποιείο Λυραράκη -Ηράκλειο. 

Οι συμμετέχοντες στις παραπάνω Διαδρομές θα πρέπει να γνωρίζουν συμπληρωματικά τα εξής:
Σε κάθε Διαδρομή θα μπορούν να συμμετάσχουν 50 άτομα. Η ώρα επιβίβασης στα τουριστικά λεωφορεία όλων των Διαδρομών θα είναι στις 09:00 και πάντα από την Πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Η ώρα επιστροφής θα είναι γύρω 18:00.
Να ντυθούν με άνετα (σπορ) ρούχα και κυρίως να φορούν αθλητικά παπούτσια.
Οι οινογευσιγνωσίες που θα παρατεθούν από τα Οινοποιεία, θα έχουν την ελάχιστη χρέωση των τριών (3) ευρώ στο καθένα.
Σε περίπτωση που όλοι οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να γευματίσουν, μπορεί αυτό να προγραμματιστεί σε επιλεγμένες ποιοτικές και οικονομικές ταβέρνες της κάθε διαδρομής, με δική    τους όμως χρέωση.
Οι κρατήσεις πρέπει να δηλωθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 1/4 /2016 στα τηλέφωνα 6932400733 κ. Χαρίδημος Κακουλάκης και 6937100083 κ. Μαρίνα Κρανιωτάκη.

Ο καθηγητής γεωλογίας κ. Στέλιος Μανωλιούδης και ο αρχαιολόγος κ. Ευάγγελος Χαριτόπουλος, θα καλύψουν επιστημονικά το πρόγραμμα.

3 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΝΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Post Top Ad

.............