ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙΠαρουσία αρκετών κατοίκων της Σούδας και άλλων περιοχών ευλογήθηκε χθες το μεσημέρι από ιερατικό συλλείτουργο και κόπηκε στη συνέχεια η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας στο θαυμάσιο “Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι”, το οποίο έχει εμπλουτιστεί με περισσότερα εκθέματα της παλιάς εποχής.
Σημαντικός δωρητής παλιών εργαλείων και οικιακών ειδών αναδείχθηκε το ζεύγος Εμμανουήλ και Χρυσούλα Πυροβολάκη στο οποίο επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.


Την κοπή της πίτας έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κλωθάκης ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι όσο γίνεται καλύτερη προς όφελος του λαού και της χώρας, ενώ ο πρώην πρόεδρος κ. Γιάννης Φωκάς αναφέρθηκε στο ιστορικό του Κρητικού Σπιτιού υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας ιδρύθηκε το 1983 από δραστήριους ανθρώπους που συνέχισαν τον αγώνα τους κατορθώνοντας πολλά χρόνια αργότερα να φτιάξουν αυτό το Λαογραφικό Μουσείο σε αυτό το οικόπεδο που τους έδωσε ο Δήμος Σούδας. Οραματιστής και πρωτεργάτης αυτής της ιδέας ήταν ο εφημέριος μας παπα-Νικόλαος Φρονιμάκης».


Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι «εμείς είμαστε συνεχιστές και είναι υποχρέωσή μας να κρατήσουμε το Κρητικό Σπίτι», για να συνεχίσει με ευχαριστίες σε όσους έχουν φέρει παλιά αντικείμενα προς εμπλουτισμό του κάνοντας αναφορά στην οικογένεια του κ. Εμμανουήλ Πυροβολάκη, τον οποίο με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου βράβευσαν για τη δωρεάν παραχώρηση παλιών εργαλείων και συσκευών από το χωριό του τα Καμάρια, στο Ροδοβάνι Σελίνου, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα.

Τελειώνοντας ο κ. Φωκάς ευχαρίστησε επιχείρηση της Σούδας που πρόσφερε τις βασιλόπιτες στο Κρητικό Σπίτι.

Post Top Ad

.............