ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥMε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται σήμερα στο αίθριο της Λότζια η προωθητική εκδήλωση-έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και  προϊόντων οικοτεχνίας , που παρήγαγαν γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί αλλά και μεμονωμένες επιχειρηματίες. που διοργανώνει το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.
Πλήθος Ηρακλειωτών άνδρες και γυναίκες ,επισκέφθηκαν την έκθεση και προμηθεύτηκαν παραδοσιακά, ασφαλή, υγιεινά και υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα και τα είδη οικοτεχνίας - χειροτεχνίας ,ενώ εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική αρχή για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή.Π.ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ: 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου είναι η ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που παράγονται στις αγροτικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης  κ.Πέτρος Ινιωτάκης.
«Στηρίζουμε πρόσθεσε τέτοιες σημαντικές  πρωτοβουλίες ώστε να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας ,να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι που τα εγκατέλειψαν αφού ανοίγονται νέες προοπτικές και να ασχοληθούν με τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα αλλά και τα ξεχασμένα που σιγά σιγά κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους όπως τα χαρούπια και τα υποπροϊόντα που παράγονται από αυτά με την κατάλληλη επεξεργασία κ.α» υπογράμμισε ο κ.Ινιωτάκης τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα πάει μπροστά η οικονομία ,τοπική και εθνική.


Οι γυναίκες, κατέληξε ,αποτελούν ένα δυναμικό στοιχείο της κοινωνίας μας, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου και ιδιαίτερα σήμερα με τις κρίσιμες επιχειρηματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στην έκθεση  εκτός από τα παραδοσιακά παρουσιάστηκαν και καινοτόμα για την Κρήτη προϊόντα όπως  γάλα από γαϊδουράκια, μέλι ,λάδι, τυροκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικά, ρακόμελο, χαρούπια, ρακί, γλυκά, κρασί, ξύδι, παξιμάδια, χαλβάς, σταφίδες κ. α ενώ συμμετείχαν γυναίκες οινοποιοί, μελισσοκόμοι, παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού διακοσμητικών και άλλων φυτών, ειδών χειροτεχνίας, σαπωνοποιίας από αγνό ελαιόλαδο και ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Post Top Ad

.............