Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΣΙΜΙΣΑΚΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Στην Ελλάδα, το μισακάρικο σύστημα εκμετάλλευσης εμφανίζεται τον 19ο αιώνα. Ακόμα και στις μέρες μας η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στην πλειονότητα των καλλιεργειών ελαιοδέντρων. 
Ο αγρότης παράγει το προϊόν του, το οποίο το μισό το παραδίδει στον σιμισάρη και το υπόλοιπο μισό το προορίζει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες. Το μισακάρικο σύστημα θεωρείτε από πολλούς πολύ παραγωγικό. Ο σιμισάρης, ελέγχει όλα τα στάδια παραγωγής και εποπτεύει την εργασία και τις μεθόδους καλλιέργειας του αγρότη. 
Λαμβάνοντας βασικά στοιχεία του μισακού συστήματος, από την μια πλευρά ο αγρότης και ιδιοκτήτης των ελαιοδέντρων, απασχολείται σε όλα τα στάδια εφαρμογής της διαδικασίας συντήρησης και καλλιέργειες των, μέχρι και την παραγωγή του ελαιολάδου ως τελικού προϊόντος για κατανάλωση, έχοντας επιβαρυνθεί συγχρόνως και όλο το κόστος που είναι αναγκαίο για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Ο σιμισάρης, από την άλλη πλευρά, συμμετέχει ή εποπτεύει, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί, την διαδικασία της καλλιέργειας και της παραγωγής, προτείνοντας τις απόψεις του στον αγρότη ή εφαρμόζοντας δικές του πρακτικές, σύμφωνες πάντοτε όμως με την επιτρεπτή νομοθεσία και τους ασφαλείς μεθόδους και κανόνες.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Κορνάρεια 2019 με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Δαμάστα Αύγουστος 2019 Εκδηλώσεις
Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο απο 18 έως 21 Αυγούστου
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ