Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΥΡΤΙΑ - ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΑ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς (Βαρβάρων) παρουσιάζει ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα το Βιβλίο – Λεύκωμα «Μυρτιά (Βαρβάροι), εικόνες του χθες και του σήμερα» του Μανόλη Παπαδάκη.
Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μυρτιάς, μπροστά στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη και το βιβλίο παρουσιάζουν ο Νίκος Ψιλάκης Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και ο Γιώργος Παναγιωτάκης Συγγραφέας, Ιστορικός ερευνητής. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες της Μυρτιάς, με την επιμέλεια και τη συμμετοχή του γνωστού Μυρτιανού λυράρη Μιχάλη Γρινιεζάκη και του χοροδιδασκάλου και μουσικού Νώντα Ερωτοκριτάκη.
Το βιβλίο που είναι έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, είναι έργο του μαθηματικού και βραβευμένου φωτογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό Μανόλη Παπαδάκη, Αντιπροέδρου της ΕΦΕ Κρήτης. Οι περίπου 250 μεγάλου σχήματος, οι περισσότερες έγχρωμες, σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνουν κείμενα ιστορίας και λαογραφίας, ιστορικές φωτογραφίες, ντοκουμέντα, πολλές πληροφορίες για την εξέλιξη της Μυρτιάς (Βαρβάρων) στην πορεία του χρόνου, καθώς και πλήθος φωτογραφιών από τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτού του ωραίου ιστορικού χωριού.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η παρουσίαση θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα «Γιώργος Ανεμογιάννης» του Μουσείου Καζαντζάκη.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ