ΧΩΡΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ Ο Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΧΩΡΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ Ο Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Στην καρδιά κάθε αστικού κέντρου, ένας πνεύμονας πρασίνου είναι ιδανικός τόπος. Ο Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες σημείο αναφοράς για την πόλη και τους κατοίκους της.


Μπορεί να μην είναι από τους πλέον φροντισμένους, αντίστοιχους χώρους, άλλων μεγάλων πόλεων, και η επισκεψιμότητα να έχει περιοριστεί κυρίως τις μέρες που υπάρχουν εκδηλώσεις, όμως το πράσινο κυριαρχεί σε όλη την έκτασή του, αφού είναι αλήθεια πως αν κάτι φροντίζεται στον Δημοτικό Κήπο συχνά αυτά είναι τα δέντρα και τα φυτά του και θα μπορούσε να αποτελεί καθημερινά για παιδιά και μεγαλύτερους ένα αγαπημένο στέκι, ένα στέκι δροσιάς και αναψυχής κι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης, που θα ήταν ικανό να προσελκύσει πολλούς περισσότερους από τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες του Ρεθύμνου.


Παλιά ήταν τούρκικο νεκροταφείο. Όταν έφυγαν οι Τούρκοι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε από σεβασμό προς του νεκρούς, ο χώρος να μη γίνει οικοδομήσιμος αλλά να γίνει κήπος, πράγμα που αποδείχτηκε πάρα πολύ σωστό αν παρατηρήσουμε τη βλάστηση που φούντωσε πάνω στο πλήρες από λιπάσματα χώμα.Η καθαριότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Ο Δήμος προσπαθεί για το καλύτερο και συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου μεριμνούν σε καθημερινή βάση για να διατηρείται ο χώρος καθαρός.


Ο δημοτικός κήπος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην εκκλησία των Τεσσάρων Μαρτύρων. Διαθέτει παιδική χαρά βρύσες με τρεχούμενο νερό, συντριβάνι, καφενείο ενώ παλαιότερα φιλοξενούσε και ποικιλία ζώων. Χρησιμοποιείται ως τόπος άθλησης, αλλά και πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως η γιορτή του κρασιού


ΠΡΟΤΟΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ


ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΛΕΙΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............