Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΥΒΡΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ



Πρόκειται για μια ντόπια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης για να μαγειρέψετε χορταρικά και ζαρζαβατικά του κήπου σας!


Υλικά (Σερβίρει 4)


  • 1/2 κιλό βλήτα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 1/2 κιλό μπάμιες
  • 6 κολοκυθανθοί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


  • Εκτέλεση συνταγής

    Βράζουμε πρώτα τα αμπελοφάσουλα και έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα βλήτα, τις μπάμιες και στο τέλος τους κολοκυθανθούς.
    Αφού πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε.
    Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και στη συνέχεια με το περιεχόμενο του τηγανιού περιχύνουμε την πιατέλα με τα χορταρικά μας.



    ΠΗΓΗ: http://www.sidages.gr/
    ΠΡΟΣΩΠΑ
    Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
    Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
    Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
    ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
    Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
    Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ