1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και η Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Πλατείας παρουσιάζουν το “1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑΣ” στη Νεάπολη.
 Η διοργάνωση του, έχει διπλό σκοπό καθώς όσοι αποφασίσουν να βρεθούν στη Νεάπολη στις 10 ,11 και 12 Αυγούστου θα διασκεδάσουν με πολλή (και επιλεγμένη με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια) μουσική και θα γνωρίσουν τον αστικό ιστό της ιστορικής έδρας του δήμου μας με την πολύχρονη ιστορία και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά στοιχεία.
 Για τον λόγο αυτόν έχει επιλεγεί οι δύο πρώτες βραδιές του φεστιβάλ να πραγματοποιηθούν σε δύο εμβληματικές πλατείες της πόλης, το «Βερντέν» και το «Βρυσσαλάκι», οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ το κέντρο της Νεάπολης. Περπατώντας ο επισκέπτης προς τις δύο αυτές πλατείες έχει την δυνατότητα να θαυμάσει τα στοιχεία που έχουν προαναφερθεί. Η τρίτη βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, στα «Δικαστήρια» (όπως συνηθίζεται να ονομάζετε η συγκεκριμένη πλατεία στη Νεάπολη). Οι συναυλίες και τις τρεις βραδιές θα ξεκινήσουν στις 20.00
 Το φεστιβάλ είναι θεματικό. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα είναι αφιερωμένο σε ένα συγκεκριμένο (αλλά διαφορετικό) μουσικό ιδίωμα. Έτσι το “1ο Φεστιβάλ Πλατείας”, είναι αφιερωμένο στη ρεμπέτικη μουσική με «τιμώμενο» όργανο το 3χορδό (κατ’ άλλους 6χορδο) μπουζούκι και καλεσμένους κάποιους απ’ τους σπουδαιότερους σύγχρονους εκτελεστές του, αλλά και νέους μουσικούς με ιδιαίτερη προσέγγιση και άποψη.
Το “1ο Φεστιβάλ Πλατείας“ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές λαϊκού και ρεμπέτικου του 20ου αιώνα, του Βασίλη Τσιτσάνη.
Το πλήρες πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 10 Αυγούστου - Πλατεία Βερντέν
-       Νίκος Τατασόπουλος, Μαρία Κώτη, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Αθηνά Λαμπίρη
-       Γιάννης Παξιμαδάκης, Μαρία Φασουλάκη, Βαγγέλης Συλλιγάρδος
-       Νίκος Τόλιας, Καρολίνα Γαϊτάνου, Νίκος Σταματάκης

Τρίτη 11 Αυγούστου - Πλατεία Βρυσσαλακίου
-       “Πλήρη Ντάξει”
-       Χάρης & Αντώνης Λαουρέισεν
-       Μάνος Νερατζάκης, Ρωμανός Περουλιός

Τετάρτη 12 Αυγούστου - Πλατεία Δικαστηρίων
-       Ρεμπέτικο Σχήμα “Πριγκηπέσσας”
-       “Παλαιών Αρχών”
-       Κωστής Κωτσόπουλος, Γιώργος Καφεντζής, Τάκης Δόξας
-       Δαμιανός Μαυράκης, Σήφης Αποστολάκης, Μανόλης Αποστολάκης

Post Top Ad

.............