ΜΙΚΡΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΜΙΚΡΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Καθημερινά, συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Ανθοδέσμες στις κολώνες και εκκλησάκια στους δρόμους, έρχονται να μας θυμίσουν στιγμιαία κάποιο ανθρώπινο δράμα. Ένας στατιστικός πίνακας, μια εντυπωσιακή φωτογραφία, ένα μονόστηλο και μετά η λήθη.


Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, τα τροχαία εγκλήματα απουσιάζουν ουσιαστικά από τη δημόσια συζήτηση. Αν και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας -εκατοντάδες οι νεκροί, οι ανάπηροι και οι ζωντανοί νεκροί που μένουν πίσω- η πολιτική εξουσία στη χώρα μας αδιαφόρησε και αδιαφορεί παγερά για το μεγάλο αυτό θέμα. Η συγκεκριμένη στάση αποτυπώνει πολύ καλά μια φιλοσοφία διακυβέρνησης που ενδιαφέρεται για το στιγμιαίο, που αιχμαλωτίζεται στο 24ωρο και αποφεύγει να έρθει αντιμέτωπη με τα προβλήματα, που η λύση τους απαιτεί ουσιαστικό ενδιαφέρον, προσήλωση, επιμονή και διάρκεια.


Στην πατρίδα μας, υπάρχουν πολλοί καλοί επιστήμονες, αξιωματικοί της Τροχαίας, γνώστες του ζητήματος, αλλά και συμπολίτες μας που δίνουν καμιά φορά μόνοι τους τη μάχη -μου έρχεται στο νου το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»- και, συνεπώς, λύσεις μπορούν να βρεθούν. Της πολιτείας είναι, όμως, ευθύνη το ζήτημα. Χρειάζεται υπομονή, αδιάκοπη ενημέρωση, αυστηρότητα στην εφαρμογή του Κώδικα και εγρήγορση, χωρίς ούτε στιγμή εφησυχασμό. Και, φυσικά, ευθύνη έχουμε και οι ίδιοι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την υποχρέωσή μας απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους, όταν κρατάμε το τιμόνι.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ευτέρης Κουσούλης είναι πολιτικός επιστήμονας

http://www.protagon.gr/

Post Top Ad

.............