ΞΕΚΙΝΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΞΕΚΙΝΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, προχωρά στη διοργάνωση για δεύτερη χρονιά  του διήμερου θεματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές από την προσχολική φάση έως και το Λύκειο.


 Για φέτος, το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 30 Ιούνη έως 1 Ιούλη 2015 στο Πάρκο Γεωργιάδη και θα είναι αφιερωμένο :
-          Η 1η μέρα ενάντια στο ρατσισμό κα τη ξενοφοβία, με σύνθημα : «Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή»
-          Η 2η μέρα για το χαρακτήρα του σχολείου με σύνθημα : «Σημερινός μαθητής - αυριανός εργαζόμενος. Ταξικό σχολείο σε μια ταξική κοινωνία»

Με χαρά βλέπουμε να καθιερώνονται αυτές οι εκδηλώσεις, ως διήμερο δράσεων και πρωτοβουλιών των ίδιων των γονέων, των ίδιων των μαθητών. Ήδη μετράμε συμμετοχές πολλαπλάσιες από πέρυσι.   
 Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων των σχολείων της πόλης μας και ιδιαίτερα τους μαθητές και τα συλλογικά τους όργανα να κάνουν δική τους υπόθεση το εγχείρημα αυτό, να παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες (μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, θεματικά project, αθλητικές δράσεις, άλλες συλλογικές δημιουργίες, κ.λ.π.). 


Συμμετέχουμε για όλα όσα μας αφορούν, με κύριο και μοναδικό σκοπό και προϋπόθεση :
-    Να διαφυλάξουμε αξίες που προάγουν τη συλλογικότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και το αγωνιστικό πνεύμα.
-    Να προβάλλουμε ως πρότυπα ζωής τη φιλία μεταξύ λαών ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, 
-    Να αναδείξουμε ήθη και έθιμα που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και κουλτούρα, κάθε τι το προοδευτικό της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του τόπου.
-    Να  προτάξουμε στόχους και προτάσεις που ακυρώνουν το σημερινό αποκρουστικό, εξοντωτικό και αντιεπιστημονικό ρόλο του σχολείου.
-    Να φέρουμε στο επίκεντρο της συζήτησης το σχολείο, την παιδεία και την κοινωνία που έχουν ανάγκη και δικαιούνται οι νέοι και οι νέες.
-    Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Post Top Ad

.............