Η ΔΡΑΣΗ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η ΔΡΑΣΗ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η δράση με τίτλο «Τα Τείχη Εντός Μας» έχει ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα. Είναι ένα εργαστήρι διαλόγου και έκφρασης μέσω τέχνης που διερευνά την έννοια των «Τειχών» σε συμβολικό, ψυχολογικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Αρχικά στην ομάδα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν προς συζήτηση οι εξής θεματικές: 

α) Αυθεντικότητα και ψυχική ανθεκτικότητα, 
β) Αυτοαποκάλυψη και ελευθερία, 
γ) Περιοριστικές πεποιθήσεις και συναισθήματα, 
δ) Μη βίαιη επικοινωνία – Η παράκαμψη των τειχών. 

Θα ακολουθήσει βιωματική άσκηση με δημιουργική έκφραση των μελών της ομάδας (σχέδια ή/και στίχοι). Στο τέλος θα γίνει συζήτηση επί της βιωμένης εμπειρίας της ομάδας και των συμπερασμάτων του εργαστηρίου.
Την ευθύνη του συντονισμού της ομάδας έχει ο ψυχολόγος Γιάννης Ραμπαλάκος και τη καλλιτεχνική εποπτεία ο σκιτσογράφος Κωστής Τζωρτζακάκης. Στο συντονισμό θα συμβάλλει η ψυχολόγος Στέλλα Γιαλιτάκη και στη καλλιτεχνική έκφραση ο τραγουδοποιός Σταύρος Σταυρακάκης.Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου, και ώρες 17.30 - 20.30

**Για τη συμμετοχή στη δράση αυτή ζητείται αποστολή e-mail στο yrampalakos@gmail.com, με το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και τον λόγο για τον οποίο επιθυμείτε τη συμμετοχή σας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!**Βιογραφικά

Ο Γιάννης Ραμπαλάκος είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στο Ηράκλειο με άτομα και ομάδες, στην ιδιωτική του πρακτική. Οργανώνει ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις και ομιλίες σε φορείς, δομές εκπαίδευσης και συλλογικότητες. Παράλληλα είναι υπεύθυνος λειτουργίας της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΗ.
Ο Κωστής Τζωρτζακάκης γεννήθηκε το1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ., αλλά συστήνεται ως σκιτσογράφος/εικονογράφος. Από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση έχουν κυκλοφορήσει δύο συλλογές γελοιογραφιών του ("Ονειροπόλοι", 2013 και "Αιθεροβάμονες", 2014).
Η Στέλλα Γιαλιτάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει απασχοληθεί εθελοντικά σε δομές ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους. Πιστεύει στην αξία και δύναμη της πρόληψης και για αυτό συμμετέχει και στη παρούσα δράση.
Ο Σταύρος Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική, ερμηνεύοντας αλλά και γράφοντας δικά του τραγούδια.

Post Top Ad

.............