Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.


Το Μουσείο Καζαντζάκη θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια εξωτερική δράση για παιδιά και ενήλικες. Τα παιδιά της Μυρτιάς θα υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους στον τόπο καταγωγής του Νίκου Καζαντζάκη και μέσα από εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, ιδέες και εμπειρίες θα ανακαλύψουν όλοι μαζί τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία του χωριού, συνθέτοντας τον δικό τους πολιτιστικό χάρτη.

 Τι σχέση έχει ο Αλέξης Ζορμπάς με το «Στενό των λουλουδιών»; Τι ακούμε σ’ ένα φαράγγι; Τι γεύση έχει το φασκόμηλο; Το Μουσείο προσκαλεί τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την τοπική ιστορία και τη φύση και να βρούνε όλοι μαζί τρόπους για την ανάδειξη και την προστασία τους.


Διοργάνωση: Μουσείο Καζαντζάκη, Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς


Κοινό: Δράση για ενήλικες και παιδιά (τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα)


Ημέρες διεξαγωγής: Σάββατο 16, Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Μαΐου


Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ. (διάρκεια περίπου 2 ώρες)


Σημείο συνάντησης: Πολυχώρος ΜΝΚ


Απαραίτητος εξοπλισμός: Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, νερό


Ελεύθερη Συμμετοχή


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχή: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΝΚ


2810 741689 | edu@kazantzaki.gr