ΟΛΟΚΛΓΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΟΛΟΚΛΓΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του δημάρχου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών των Δήμων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας, η τελετή λήξης των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ηρακλείου.
Ο κ. Λαμπρινός απένειμε τα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού στον οποίο πήραν μέρος μαθητές από 17 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ηρακλείου, μαζί με τις αντιδημάρχους, Πολιτισμού κα. Αριστέα Πλεύρη και Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη. Συνολικά κατατέθηκαν 200 κείμενα (ποιήματα- διηγήματα και παραμύθια) και δόθηκαν 38 βραβεία.


Οι Πολιτιστικοί Αγώνες αποτελούν πλέον θεσμό για το Δήμο και στοχεύουν στην ανάδειξη των δυνατοτήτων και στην ενίσχυση νέων δημιουργών της Κρήτης.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου με τα ελεύθερα σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου, που διήρκησαν 15 μέρες και δίδαξαν έξι γνωστοί σκηνοθέτες. Από τις 9 έως τις 27 Μαρτίου έγινε το φεστιβάλ θεάτρου, όπου 14 θεατρικές ομάδες απ’ όλη την Κρήτη παρουσίασαν τις παραστάσεις τους.


Στις 1,2 και 3 Απριλίου έγινε η συνάντηση των χορωδιών, όπου 17 χορωδίες (παιδικές- μικτές και παραδοσιακές) από το Ηράκλειο παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. Παράλληλα κατά τη διάρκεια των αγώνων, μουσικά νεανικά σχήματα απ’ όλο το νησί έδωσαν συναυλίες.

Στη χθεσινή τελετή οι δύο φιλαρμονικές, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, υπό τη διεύθυνση των αρχιμουσικών τους, Λεωνίδα Τζωρτζάκη και Στέλιου Αποστολάκη, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με τον τραγουδιστή, Γιάννη Κασσωτάκη, να αποδίδει τον Ερωτόκριτο. 

Post Top Ad

.............