ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


 Πραγματοποιήθηκε χθες  ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ η εκδήλωση παρουσίασης του έργου: «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου», ενώ σήμερα την εφαρμογή δοκίμασαν παιδιά σχολείων της πόλης, περπατώντας στις συγκεκριμένες περιοχές.
Το έργο έχει τρεις άξονες που περιλαμβάνουν:
1. Σύγχρονο ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, για έξυπνες φορητές συσκευές (tablet,  κινητό,  androidiOS ),  όπου ο χρήστης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τον χρόνο που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης μέσα από ένα ελκυστικό αισθητικά περιβάλλον, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση.

Για τους επισκέπτες που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο, τους προσφέρει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης για:

ü  τους περιπατητές η «αυτόματη ακουστική ξενάγηση» τους ενημερώνει για τα μνημεία που βρίσκονται στο πέρασμα τους,


ü  για τους ενημερωμένους η επιλογή «μουσεία» τους καθοδηγεί στα μουσεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, για όσους αναζητούν τις ιδιαιτερότητες της πόλης τους προτείνονται περίπατοι σε περιοχές της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σημεία που κτυπάει η «καρδιά» της πόλης την ημέρα και τη νύκτα, και τέλος,

ü  πληροφορίες όπως «εκδηλώσεις», «ενετική οχύρωση», «ενετικό λιμάνι», «προσωπικότητες», «παράδοση», κλπ. που ολοκληρώνουν την εικόνα μιας πόλης ζωντανής με πλούσια ιστορία.


2. Πρότυπη εφαρμογή όπου μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις παρουσιάζεται η Κάντια, η πόλη της Ενετοκρατίας στα μέσα του 16ου αιώνα και λίγο πριν την κατάληψή της από τους Οθωμανούς. Κατά την περιήγηση του  χρήστη μέσα στην πόλη, με τη βοήθεια της έξυπνης συσκευής του (ο Δήμος θα παρέχει συσκευές, σε όσους δεν διαθέτουν) θα ξεδιπλώνεται η πόλη, τα κτήρια και η ζωή γύρω από αυτά.  
Στην εφαρμογή ζωντανεύουν μνημεία που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου ή έχουν περιέλθει σε άλλη χρήση και ξεκινούν από :Ø  το ενετικό λιμάνι με το φρούριο της θάλασσας – Κούλε και τα Νεώρια,
Ø  τη Ruga Maistra τη σημερινή οδό 25ης Αυγούστου με τα εκπληκτικά κτήρια,
Ø  τον τότε Ναό του Αγίου Τίτου,
Ø  την Αρμερία,
Ø  τη Λότζια,
Ø  το Παλάτι του Αρχιστρατήγου,
Ø  το παλάτι του Δούκα,
Ø  τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου,
Ø  την κρήνη του Μοροζίνι,
Ø  τις Σιταποθήκες,
Ø  την πύλη Βολτόνε,
Ø  το παλαιοενετικό τείχος με τους πύργους,
Ø  τους στρατώνες του Αγίου Γεωργίου (σημερινά Δικαστήρια...),
Ø  τις δεξαμενές,
Ø  την Πύλη του Αγίου Γεωργίου,
Ø  το τείχος επί της οδού Δουκός Μποφόρ,
Ø  τον επιπρομαχώνα ΖΑΝΕ κλείνοντας στο λιμάνι.
Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας πόλης, μνημειακής και εντυπωσιακής, που συγκέντρωνε σύγχρονες για την εποχή της λειτουργίες μιας σύγχρονης για την εποχή της, και που δικαιολογημένα χαρακτηριζόταν ως το κέντρο του Βασιλείου της Κρήτης «Regno di Candia».

 

 3. Εκπαιδευτικό παιχνίδι που στοχεύει σε δύο βαθμίδες εκπαίδευσης Δημοτικό – Γυμνάσιο και Α΄ Λυκείου, όπου μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων και με μέσο την τρισδιάστατη αναπαράσταση της πόλης, ο μαθητής – παίχτης θα αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα της πόλης του και της ιστορίας της.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε στο λιγκ:

Post Top Ad

.............