Την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ενώ θα συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου. Τετράποδοι φίλοι από το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) θα δοθούν για υιοθεσία για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Χαιρετισμοί εκπροσώπων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πενταμελούς Επιτροπής για το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου. Ακόμη από τον πρόεδρο του παραρτήματος Κρήτης του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου κ. Γιώργο Πιπεράκη, από τον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ζαχαρία Σωμαρά.
- Χορωδία του 58ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου (συνοδεύει ο Ν. Αντωνάκης)
      - Συναυλία με Ελληνικό και ξένο ροκ από μαθητές του 1ου Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου
      - Συναυλία κρητικής μουσικής από τους νεαρούς Μιχάλη Φωτάκη και Κώστα Καλυβιανάκη

 

      - Χορευτική επίδειξη από μαθήτριες του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου
      - Χορευτική επίδειξη από τη  σχολή χορού fred
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου θα διδάσκουν ζωγραφική στους μικρούς φίλους, ενώ την διασκέδαση των τελευταίων θα αναλάβει ο Γιώργος Τσιχλάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκυλιά που θα δοθούν προς υιοθεσία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από το ενδιαίτημα του Δήμου, είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και ηλεκτρονικά σημασμένα (microchip), ενώ ο κτηνιατρικός σύλλογος αναλαμβάνει και το κόστος του παράβολου για την καταχώρηση.
Με αφορμή την εκδήλωση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης δήλωσε:
«Με την συνδρομή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε το Ηράκλειο να δείξει το καλό του πρόσωπο, εκείνο της φιλοζωίας και της ανοχής, το πρόσωπο της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης προς όλους τους φίλους μας ανθρώπους και σκυλιά. Όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη».