ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΥΝΟΛΟ 15 ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΥΝΟΛΟ 15 ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συναυλία στον Άγιο Νικόλαο από την Περιφέρεια Κρήτης - Π.Ε.Λασιθίου με τον  Αλέξανδρο Μυράτ

Η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Λασιθίου παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης» με Διευθυντή ορχήστρας τον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Αλέξανδρο Μυράτ σε μία μοναδική συναυλία, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015 στο «Ρέξ» στον Άγιο Νικόλαο. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα φωνητικής και ορχηστρικής μουσικής των W. A. Mozart, J.S. Bach, G.B. Pergolesi, E. Elgar, G. Faure, J. Pachelbel και A. Part.


Μαζί με το Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης συμπράττουν η Υψίφωνος Κατερίνα Δοξαστάκη, η Μεσόφωνος Severine Maquaire, η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου (Διεύθυνση Γιάννης Ιδομενέως) και η Cantilena Χανίων (Διεύθυνση Γιώργος Καλούτσης).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη των:
Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δήμου Αγίου Νικολάου, Δήμου Ηρακλείου και Δήμου Χανίων.
Διοργάνωση «Φόρμιγξ Κρήτης» αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού.


Το μουσικό σχήμα «Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης» ιδρύθηκε τον Ιανουάριου του 2015  από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού «Φόρμιγξ Κρήτης».
Στόχος της ορχήστρας είναι η διάδοση της μουσικής στην ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης μέσα από συναυλίες, ηχογραφήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.  Βασικός μοχλός λειτουργίας και ανάπτυξης της ορχήστρας είναι η αξιοποίηση του τοπικού έμψυχου δυναμικού.  Οι μετακλήσεις αξιολογότατων μουσικών από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο γίνεται με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου.
Από το 2015 έως και το 2018 ο προγραμματισμός της ορχήστρας θα περιλαμβάνει 4 διαφορετικά προγράμματα (Πάσχα, καλοκαίρι, φθινόπωρο και πρωτοχρονιά) τα οποία θα παρουσιάζονται και στις 4 περιφερειακές ενότητες  της Κρήτης.

Αρχιμουσικός της ορχήστρας είναι ο διεθνούς φήμης μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ.


Post Top Ad

.............