ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ (ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ (ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ)




ΥΛΙΚΑ


υλικα για τη ζυμη 



800 γρ αλευρι μαλακο
2 αυγα
2 πρεζες σοδα
1 φλυτζανι ζαχαρη (οχι πολυ γεματο)
1 φλυτζανι ελαιολαδο(οχι πολυ γεματο)
1 φλυτανι γαλα(χλιαρο)
1 φλυτζανι περιπου νερο χλιαρο

υλικα για τη γεμιση




1.100 γρ ανθοτυρο
2 βανιλιες
1/2 κουταλακι κανελα
1 αυγο
1 κουταλια λιωμενο φρεσκο βουτυρο
1 φλυτζανι ζαχαρη
1 αυγο για αλειμα
κανελα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Ζυμωνω ολα τα υλικα της ζυμης ριχνοντας σιγα-σιγα το νερο.Οταν ξεκολαει απ τα τοιχωματα της λεκανης,η ζυμη μου ειναι ετοιμη.
Αφηνω για μιση ωρα να ξεκουραστει.
Ωστοσο ετοιμαζω τη γεμιση ανακατευοντας ολα τα υλικα.
Ανοιγω το φυλο οχι πολυ λεπτο,και με ενα φλυτζανι κανω στρογγυλα καλουπια.
Βαζω ενα γεματο κουταλακι απο το μιγμα της γεμισης,και το κλεινω με το χερι περιμετρικα σχηματιζοντας λυχναρακια,ειναι πανευκολο και θα το καταλαβετε καλυτερα απ τη φωτο.
Αλειφω με αυγο και πασπαλιζω με κανελα.
Σ αυτη τη φαση μπορουμε να τα βαλουμε στη καταψυξη.
Ψηνω στους 180 για 30 λεπτα περιπου!








ΠΗΓΗ: http://www.cooktherapy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............