Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Η Δέσποινα Πλατανάκη είναι η μόνη γυναίκα μπαρμπέρης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Δεν είναι κομμώτρια, είναι μπαρμπέρης και έφτιαξε το Κουρείον , τη νέα μόδα στην ανδρική περιποίηση που αναζητά τις ρίζες της στην παραδοσιακή τέχνη του κουρέα μπαρμπέρη.


Η Δέσποινα μας εξηγεί πως συνέβη αυτό: Γεννήθηκα γι αυτό το επάγγελμα, αν και άργησα να το ασκήσω. Το λατρεύω κι έτσι έφτιαξα ένα χώρο με πολύ μεράκι και αγάπη. Ξυρίζω παραδοσιακά με φαλτσέτα και κομπρέσες και χρησιμοποιώ τις κολώνιες Μενούνος. Κάποια ξυράφια με δέρμα, που χρησιμοποιώ είναι της εποχής του ΄30, όπως και η μπορντώ καρέκλα του κουρέα (1938), την οποία έχω συντηρήσει, καθώς επίσης το ποδήλατο, το ραδιόφωνο, οι καθρέφτες και οι φωτογραφίες.


Έκατσα πολλούς μήνες δίπλα στο μέγα διδάσκαλο Βασίλη Θεοχάρη, μαιτρ της φαλτσέτας με πολλές διεθνής διακρίσεις. Στην αρχή είχα δυσκολίες λόγω φύλλου, αλλά τελικά έγινα αποδεκτή παραπάνω απ’ όσο περίμενα.

Το μαγαζί είναι στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το όνομά του είναι Barbiere, και θα μπορούσε να είναι τουριστικό θέρετρο, καθώς τα φλάς πέφτουν βροχή καθημερινά. ( δείτε και τη σελίδα στο Facebook)
ΠΗΓΗ - πηγή: cosmopoliti.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............