ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στο πρόγραμμα «Προστασία των Νησιωτικών Υγροτόπων της Ελλάδας» και το Δικτύου Παρακολούθησης και Προστασίας τους συμμετείχαν οι Πρόσκοποι της Κρήτης, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς.

 
Έχουν επιλεχθεί φυσικοί Υγρότοποι που βρίσκονται κοντά στο Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, οι οποίοι έχουν «υιοθετηθεί» από τους Προσκόπους στις αντίστοιχες πόλεις. Κύριο έργο είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το νερό, τα φυτά και τα ζώα, έντομα και ότι άλλο στοιχειοθετεί ένα υγρότοπο για το διάστημα ενός έτους. Αυτά τα στοιχεία δίδονται στο WWF Ελλάς, οι οποίοι τα επεξεργάζονται και τα χρησιμοποιήσουν για τις δικές τους μελέτες και εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουμε ένα ολόκληρο κύκλο στην περίοδο των μεταβολών που συμβαίνουν στον φυσικό Υγρότοπο, πράγμα που είναι απαραίτητο για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων.


 
Την Κυριακή 8 Μαρτίου, το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου επισκέφτηκε τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού για 3η φορά φέτος. Η εικόνα των εκβολών ήταν τελείως διαφορετική, κυρίως λόγω  εποχής, με τις εκβολές να έχουν διαπλατυνθεί και, σχεδόν όλες, τις καλαμιές πεσμένες στην όχθη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, η συσσώρευση των σκουπιδιών ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες επισκέψεις και για το λόγο αυτό, έβαλαν τα γάντια τους και καθάρισαν τον ποταμό σε μεγάλο μήκος του. 


 
Τα παιδιά , όπως πάντα, πραγματοποίησαν μετρήσεις με ειδικά εργαλεία, τα οποία τους τα έχει εφοδιάσει η WWF Ελλάς και τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν μαζί με τα υπόλοιπα ώστε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε μια πλήρη εικόνα του συγκεκριμένου υγροτόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............