Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Την παράσταση «Ο τόπος μέσα μου» παρουσιάζει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου αύριο, Κυριακή 8 (Ημέρα της Γυναίκας) και την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου- Πειραματική Σκηνή (από την οδό Γιαννίκου - πάρκινγκ Πολιτιστικού).


«…Οι γυναίκες πάλι, έχουν τα μεγάλα πάθη. Αυτές είναι που γράφουν την ιστορία. Που σηκώνουν στους ώμους τους τις σημαδιακές στιγμές…»…Σεπτέμβρης του 1922, η προετοιμασία ενός γάμου, διακόπτεται από…τύμπανα πολέμου. Μια ολόκληρη πολιτεία γίνεται στάχτη. Επτά γυναίκες, αφήνουν τον τόπο τους…ξεριζώνονται. Τα βήματα τους, τις οδηγούν στο Δέντρο. Εκείνο το Δέντρο, που άκουγαν τις ιστορίες από τις γιαγιάδες τους. Το Δέντρο Άνδρας…το Δέντρο Ελπίδα…το Δέντρο της Δύναμης. Εκεί χτίζουν τη νέα τους ζωή, εκεί φτιάχνουν γόνιμο το χώμα, με ο,τι βρουν μπροστά τους…και με τις αναμνήσεις του τόπου τους…κλαίνε, θυμούνται, γελάνε, απογοητεύονται, ελπίζουν…Οι γυναίκες αυτές, δεν είναι μόνο οι γυναίκες της Μικρασίας. Είναι κάθε γυναίκα κι όλες οι γυναίκες μαζί…Πότε σαν ένα σώμα, πότε κάθε μία μόνη της…Λικνίζονται στη μουσική…προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους…με πείσμα…να συνεχίσουν τη ζωή…Κείμενα-Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη.
Β. Σκηνοθέτης: Στέλλα Κουφάκη.
Σκηνικά: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη
Κοστούμια: Σ. Δερμιτζάκη, Σ. Κουφάκη. Επιμέλεια
Μουσικής: Σ. Δερμιτζάκη, Γιώργος Παλλίκαρης.
Φώτα: Κώστας Μεταξάκης.
Φωτογραφία αφίσας: Σ. Δερμιτζάκη, Σ. Κουφάκη.
Επιμέλεια αφίσας: Κατερίνα Μεταξαράκη.
Ηχογραφημένη φωνή: Νικόλας Σπετσίδης.

Το δέντρο που θα βρίσκεται στο σκηνικό της παράστασης είναι έργο του ζωγράφου- γλύπτη Κώστα Παγωμένου το οποίο δωρίζει στο Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, με την επιθυμία να τοποθετηθεί στο υπό ανέγερση «Σπίτι των Αγγέλων». Παίζουν οι Βίλμα Αντωνακάκη, Μαίρη Ζηνόζη, Μαρία-Ρας Καψαλάκη, Εμμανουέλα Μπαλτζάκη, Αγγελική Πανουτσοπούλου, Μαίρη Παχιαδάκη, Ρούλα Πετούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............