Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγροτόπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές - ξεναγήσεις στους "γνωστούς-άγνωστους" υγροτόπους του Δήμου Αγίου Νικολάου. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγροτόπων.

Η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 5 Απριλίου, στις 11:00 π.μ στην Αλυκή Ελούντας, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί τους φτερωτούς μετανάστες (τα αποδημητικά πουλιά) που επισκέπτονται την περιοχή. Παράλληλα, θα μάθουμε την ιστορία και αξία που έχει για τον άνθρωπο αυτός ο ιδιαίτερος υγρότοπος.Πράγματα που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο στόχος του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγροτόπων της Κρήτης και Λέσβου, το οποίο για πέμπτη χρονιά υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιωτικών υγροτόπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης για την προστασία τους.    

Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

 Περισσότερες πληροφορίες:

Έμιλυ Πεδιαδίτη, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη και Λέσβο WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, e.pediaditi@wwf.gr