ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Αναφέρει:
Στις 25 Μαρτίου ο Ελληνικός Λαός εορτάζει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και αποδίδει φόρο Τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους, οι οποίοι μέσα στο βαρύ κλίμα της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα.
Την ημέρα αυτή θα τιμηθεί ο αγώνας της ηρωικής γενιάς του 1821 που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία του Έθνους και την Ελευθερία.
Από της 8ης πρωινής της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015 θα λάβουν χώρα γενικός σημαιοστολισμός και σημαιοστολισμός των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου, φωταγώγηση των καταστημάτων και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες του τριημέρου.Τρίτη 24 Μαρτίου:
Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία με θέμα το ιστορικό της Επετείου.
Ώρα 11.30: Προσκύνημα μαθητών των Σχολείων, των Προσκόπων και των Οδηγών στα Μνημεία των Ηρώων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
Κατά το Προσκύνημα θα ψαλθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τα Σχολεία, Προσκόπους και Οδηγούς και στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015:
Ώρα 07.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις Οδούς της Πόλης παίζοντας εμβατήρια.
Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους.
Ώρα 11.00: Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα ψαλθεί Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου κα Ποργιαζίδου Αργυρώ.
Στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Ακολούθως μπροστά από τους επισήμους θα παρελάσουν η Ανώτερη Τουριστική Σχολή Αγίου Νικολάου, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Αγίου Νικολάου, οι Πρόσκοποι και Οδηγοί, η ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι των Αντιστασιακών οργανώσεων, τιμητικό άγημα από το 3ο ΚΕΠ, το Λύκειο των Ελληνίδων, το οποίο θα ανοίξει και την παρέλαση, η Ακαδημία χορού Αγίου Νικολάου και η Μονάδα φύλαξης βρεφών και νηπίων e.f. Junior Academy .
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής μέλος Ο.Φ,Α. Λασιθίου κ. Γεώργιος Ξένος. Την ευθύνη των τμημάτων της παρέλασης την έχει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.
Ώρα 18.30: Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από τους Προσκόπους και Οδηγούς με τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............