ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Μία γεύση από τη “γλύκα της παράδοσης” είχαν την ευκαιρία να πάρουν τα παιδιά που συμμετείχαν στην πολύ ενδιαφέρουσα δράση κατασκευής λαμπάδων της Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού χθες το μεσημέρι.
Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα Νίκη Γαλάνη μίλησε στα παιδιά για τα έθιμα του Πάσχα, τους διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της Γαλάτειας Σουραλή – Γρηγοριάδου για το Πάσχα, συζήτησε μαζί τους για τη γιορτή αυτή και στη συνέχεια όλοι μαζί έφτιαξαν λαμπάδες.


«Το κίνητρο γι’ αυτήν τη δράση  βασίζεται στη λογική «όταν η παιδική ψυχή ανταμώσει τη λαϊκή μας παράδοση, τα έθιμα πλέκουν το υφάδι με το όνειρο και η ιστορία τους ζει μέσα στον χρόνο». Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ανταπόκριση και πολύ αυξημένη συμμετοχή», μάς είπε η κα Γαλάνη.
Αναφορικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε έναν εξαιρετικό χώρο η κα Γαλάνη επεσήμανε πως «η  Δημοτική Βιβλιοθήκη μας είναι κάτω από την ομπρέλα του Δήμου Χανίων. Λειτουργούμε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6 – 9 μ.μ. και δύο φορές τον μήνα την Κυριακή έχουμε τα “παραμυθοκαμώματα της Κυριακής” γιατί μέσα από τη μυθοπλασία και την απόλαυση της ανάγνωσης τα παιδιά παίρνουν τα δικά τους μηνύματα».
ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Επίσης, παζάρι με λαμπάδες διοργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 15ο Δ.Σ. Χανίων στον Αγιο Ιωάννη.
Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και των Νηπιαγωγείων 38ο, 34ο και 15ο κατασκεύασαν και διέθεσαν δεκάδες λαμπάδες που έφτιαξαν με πολλή αγάπη.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το bazaar με χειροποίητες λαμπάδες που με πολλή αγάπη έφτιαξαν τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς. Ηταν μια πρωτοβουλία που πήραμε προκειμένου με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να ενισχύσουμε τον Σύλλογο “Ορίζοντας”, αλλά και άλλες δραστηριότητες», μάς είπαν από τον Σύλλογο Γονέων του 15ου Δ.Σ. Οι γονείς επεσήμαναν πως «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το 15ο Δ.Σ. Είναι ένα εξαιρετικό σχολείο με καταπληκτικούς εκπαιδευτικούς που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η ιδέα του παζαριού είναι πολύ καλή γιατί μας φέρνει όλους πιο κοντά. Να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις».
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............