ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝΜάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού έδωσε η κοινωνία του Ηρακλείου, συντονίζοντας τις δυνάμεις της για την αποκατάσταση του μικρού μαγαζιού της οδού Γιαμπουδή, που πυρπολήθηκε προ διμήνου. Οι ενδείξεις ότι η πυρπόλησή του συνιστούσε πιθανόν βίαιη έκφραση ρατσισμού, κινητοποίησαν, ως γνωστόν, τον Δήμο Ηρακλείου, που αντέδρασε άμεσα, καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες ενέργειες, και αγκαλιάζοντας αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Στο ίδιο πνεύμα τα μέλη του εθελοντικού δικτύου μας, ξεκίνησαν την προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου καταστήματος, συνεργαζόμενα με μεμονωμένους πολίτες, αλλά και πλειάδα συλλόγων, σωματείων και επιχειρήσεων. Προς όλους αυτούς που, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία μαζί τους, συνέβαλαν στην επιτυχία ενός τόσο ευγενούς σκοπού πιστεύουμε ότι αξίζει δημόσιος έπαινος.           
               Έτσι, ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα  οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού-Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, Κοινωνικής πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη -Κοχιαδάκη και Καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης, θεωρούν υποχρέωσή τους να συγχαρούν και να αναγνωρίσουν δημόσια τόσο τη δική τους συμβολή όσο και τη συμβολή:
           Του ζωγράφου Mathew Halpin που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανάδειξης του θέματος, ευαισθητοποιώντας με κάθε δυνατό τρόπο πολλούς συμπολίτες, και συνεργαζόμενος αδιάλειπτα με τους εθελοντές μας, από το ξεκίνημα μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου.   
            Του κ. Μάνθου Κεφάλα, ιδιοκτήτη του café-bar «Μπλέ», η εθελοντική συμβολή του οποίου υπήρξε κυριολεκτικά θεμελιώδης, αφού επέβλεψε αγόγγυστα όλες τις εργασίες κατασκευής, θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο και προσωπική εργασία.   
             Των επιχειρήσεων: ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ –Γυψοσανίδες, ΚΑΒΒΑΛΟΣ ΑΕΒΕ (Τζάμια-Κρύσταλλα), "ΣΙΑΛΜΟ-ΚΑΒΒΑΛΟΣ-ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ", (Αλουμίνια & Σίδερα), Γ., ΠΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ (Ελαιοχρωματισμοί), ΜΑΣΕΛΗΣ Γ, (Υδραυλικά), SOM TOOLS, (Εργαλεία –Σιδηρικά), Τσαγκαράκη-ΤΕΝΤΟΠΑΝ (Τέντες) και CITY-Απολυμαντική, που προσέφεραν ανιδιοτελώς υλικά  και εργασία.Της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και του νερού ΣΕΛΗΝΑΡΙ για την ευγενική προσφορά προϊόντων τους.
               Του κ. Στ. Περβολαράκη και του Cafe-Restaurant CENTRAL PARK, που εξασφάλισαν πρόθυμα τον εξοπλισμό του καταστήματος με ράφια, ψυγεία κ.λπ.,
              Της κ. Χριστίνας Χαλκιαδάκη και της ομώνυμης επιχείρησης Super Market, για τον γενναιόδωρο εφοδιασμό του παντοπωλείου με τρόφιμα, αναψυκτικά, κ.λπ., όπως και του «Καφέ Αθανασάκη», για την αντίστοιχη προσφορά προϊόντων τους. Τα Κρασιά Λυραράκη και τους «Μινωίστας» για τη συμβολή τους στην εορτή των εγκαινίων.


      Ευχαριστούμε επίσης θερμά       
                Τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου                         
     Τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσου (ΣΥ.ΦΑ.Κ. Συν. Πε.)
     Τον Σύλλογο Μεταναστών Μπαγκλαντές
             Τη λέσχη ανάγνωσης "Έντεχνος λόγος", και το αγγλόφωνο "Reading club", καθώς και τη Σχολή "Yoga Μarcier Art", που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της εθελοντριάς μας κας Αρετούσας Ιερωνυμάκη, προσέφεραν πρόθυμα την οικονομική τους στήριξη.
              Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους γείτονες και τους λοιπούς συμπολίτες που συμπαραστάθηκαν ηθικά και οικονομικά, βοηθώντας καθένας με τον τρόπο του. Άλλους γνωρίζουμε και άλλους όχι. Προς όλους όμως, είμαστε βέβαιοι, απευθύνεται ο υπέροχος τρόπος που επέλεξε μέλος της οικογενείας των μεταναστών για να ευχαριστήσει τους εθελοντές μας. Αντί χαιρετισμού, έβαλε την παλάμη του στην θέση της καρδιάς και είπε: «Είσαστε όλοι εδώ»!
            Είσαστε, πράγματι, όλοι εκεί και σας ευχαριστούμε!
                                                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............