5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

5 ημέρες γεμάτες παραδοσιακή Κρητική Αποκριά!

Καντάδες με άλογα, γλέντια, δρώμενα, εκδρομές & αποκριάτικοι ΧοροίΟ Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" ( www.Aetogiannis.gr )  προσκαλεί τα μέλη του, τους φίλους του και όλους τους ενδιαφερόμενους να βιώσουν την παραδοσιακή Κρητική Αποκριά μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες πέντε ημέρες. Ακολουθεί το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων:

Καντάδα στο Ηράκλειο

Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015

6μμ Αναχώρηση από κεντρικά Ομίλου

7μμ Έναρξη πομπής με άλογα από Δημαρχείο Ομάδα του Ομίλου με παραδοσιακούς οργανοπαίκτες, χορευτές και τη συνοδεία αλόγων (Ιππόσχεση)  με ιππείς τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα θα περάσουν από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης χαρίζοντας στους Καστρινούς παραδοσιακές μελωδίες , κανταδόρικα τραγούδια και ξυπνώντας μνήμες μιας άλλης εποχής. 


 Αποκριάτικο Γλέντι στα Λιοντάρια

Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015, 9μμΟι κανταδόροι του Ομίλου ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ αφού ολοκληρώσουν την καντάδα τους στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου θα καταλήξουν στην πλατεία των Λιονταριών και του Δημαρχείου και θα γλεντίσουν παραδοσιακά όπως τα παλιά χρόνια. Οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες στο κέντρο και οι παραδοσιακοί χορευτές τριγύρω τους με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων δίνουν ένα τόνο παραδοσιακού αποκριάτικου γλεντιού στην καρδιά της πόλης.  


Αποκριάτικη Γιορτή στου Κοκκίνη Χάνι (Άξιον Εστίν)

Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015

6μμ για παιδιά με Κλόουν, παιχνίδια & χορούς

8μμ για μεγάλους με DJ μουσικές από Κρήτη, Ελλάδα και όλο τον κόσμοΜια όμορφη γιορτή που συνδυάζει τη σύγχρονη με την παραδοσιακή αποκριάτικη ξεφάντωση και απευθύνεται σε μικρά και "μεγάλα" παιδιά με διαγωνισμό καλύτερης αυτοσχέδιας μεταμφίεσης με έπαθλο και πολύ πολύ χορό. Στο πολύ δραστήριο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ" στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι (κοντά στον ομώνυμο Ιερό Ναό)  όπου ο Όμιλος ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ  έχει παράρτημα διδάσκοντας κάθε εβδομάδα Κρητικό χορό & Πολιτισμό σε παιδιά και μεγάλους από 3 χρονών και πάνω. Παρόλο που οι γυναίκες του "Άξιον Εστίν" θα έχουν ετοιμάσει εδέσματα-κεράσματα κρατάμε ότι φαγητό - γλυκό θέλουμε από το σπίτι για να συνεισφέρουμε στον μπουφέ.


 Αποκριάτικο Δείπνο Εθελοντών

Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015

9μμ στα κεντρικά του Ομίλου

Αμέσως μετά την πραγματοποίηση της Μεγάλης Φιλανθρωπικής εκδήλωσης 2015, με το Αφιέρωμα στα 35 χρόνια χωρίς το Νίκο Ξυλούρη,  ο Όμιλος τηρώντας μια παράδοση ετών, διοργανώνει Αποκριάτικο δείπνο στα κεντρικά του, προς τιμήν των χορηγών της εκδήλωσης και αποκλειστικά για τους δεκάδες εθελοντές - μέλη του Ομίλου οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για την μεγάλη επιτυχία της. 


 Αποκριάτικη Εκδρομή  με διανυκτέρευση στον Ψηλορείτη

Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015  -  Δευτέρα  23 Φλεβάρη 2015

Ο Όμιλος διοργανώνει εκδρομή με διανυκτέρευση και φαγητό για το Συντονιστικό Συμβούλιο των Εθελοντών και για  εκείνους  που ξεχώρισαν με την συνεισφορά τους κατά την διοργάνωση των εκδηλώσεων του Τομέα Κοινωνικού Έργου. Η εκδρομή περιλαμβάνει διαμονή στη ρίζα του Ψηλορείτη, προετοιμασίες & βίωμα των εθίμων της Αποκριάς στην Κρήτη


 Αποκριγιώματα στο Ρούβα – Μονοήμερη Εκδρομή με λεωφορείο

Καθαρή Δευτέρα 23 Φλεβάρη 2015

10πμ έως 8μμ Αποστολή του Ομίλου με λεωφορείο στην κορυφαία παραδοσιακή Αποκριά της Κρήτης την οποία διοργανώνουν  οι φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα.

(το κόστος μεταφοράς με το λεωφορείο είναι 12 Ευρώ. Δηλώσεις-εξοφλήσεις συμμετοχής έως το Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015,  ώρα 9μμ,  στα Κεντρικά του Ομίλου)
Το Πρόγραμμα Δράσεων  της Εκδρομής περιλαμβάνει:

Παραδοσιακά Δρώμενα - Αρχέγονες μεταμφιέσεις - Διονυσιακά Έθιμα

Αναπαραστάσεις εθίμων παραδοσιακής αποκριάς της Κρήτης (Γάμος, Όργωμα-Σπορά, Αράπηδες, Κηδεία, Αρκουδιάρηδες κλπ)

Διδασκαλία από τον Όμιλο ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ του Γεργιανού Πηδηχτού Χορού και αποκριάτικων χορών στους νέους της Γέργερης και στους συμμετέχοντες στην εκδρομή.

Πέταγμα χαρταετού, Κούλουμα και παραδοσιακό γεύμα.

Χορευτικό Γλέντι με Ζωντανή μουσική

Απόδοση τοπικών και αποκριάτικων χορών από χορευτές του ΟμίλουΠερισσότερες πληροφορίες  στα κεντρικά του Ομίλου, Έβανς 90 , Καινούρια Πόρτα, Ηράκλειο, Τηλ. 2810.33.33.33 , 6955.10.33.10 και στο www.Aetogiannis.grΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (Σε όλες τις εκδηλώσεις)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............