ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ 20 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ 20 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο ιδιαίτερα εύχρηστος οδηγός των Alberta Galla και Michele Buonsanti, στον οποίο περιλαμβάνονται 20 εκδρομές στη Μεγαλόνησο, ακούει στο όνομα «Οι πιο ωραίες εκδρομές στην Κρήτη».Οι εκδρομές- ξεναγήσεις εξερευνούν τα πιο προσιτά και λιγότερο γνωστά φαράγγια της Κρήτης, αγγίζουν σύντομα τμήματα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και προτείνουν χαλαρωτικές πεζοπορίες, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από βοτανολογικής άποψης ή επειδή συνδέονται με αρχαιολογικούς χώρους προσβάσιμους μόνο με τα πόδια.Κάθε φαράγγι έχει τη δική του φυσιογνωμία, που εκδηλώνεται σιγά-σιγά, όσο κάποιος εισχωρεί στον πυρήνα του, προκαλεί εναλλαγή συναισθημάτων και θαυμασμό που ανανεώνεται σε κάθε εποχή του χρόνου.
Στην αρχή κάθε διαδρομής υπάρχει ένας πίνακας που δίνει συνοπτικά χρήσιμες πληροφορίες για την εξερεύνηση του φαραγγιού, όπως: διάρκεια διαδρομής, καταλληλότητα για παιδιά, προμήθειες που θα χρειαστούν κ.λπ..
«Έχοντας να κάνουμε», λένε οι συγγραφείς, «με αυτό το είδος πεζοπορίας, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να βιώσουμε τρία διαδοχικά στάδια. Στην αρχή την προσδοκία που περιλαμβάνει την προετοιμασία, όπως τον εντοπισμό του προορισμού και την εκ των προτέρων αξιολόγηση των δύσκολων σημείων. Στη συνέχεια τη δράση που γεννά ενθουσιασμό, γιατί τελικά ζούμε την εμπειρία. Στο τέλος την ικανοποίηση ότι φέραμε σε πέρας το σχέδιό μας: το φαράγγι κατακτήθηκε, η εκδρομή ολοκληρώθηκε».

Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης και στα: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά.

Σχήμα: 12x22, Σελ:168, Τιμή: 9,50 ευρώwww.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............