ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ CD ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ CD ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το soundtrack «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» είναι μία συλλογή από live εκτελέσεις και πρωτότυπες ηχογραφήσεις του Ψαραντώνη, του Ψαρογιώργη και της οικογένειάς του, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ομώνυμου ντοκιμαντέρ.
Την παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου , στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» διοργανώνουν η ΑΝΕΜΟΝ και το ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΩΝ


Συντονιστής:

Κώστας Ξυλούρης- ραδιοφωνικός παραγωγός Κρήτη FM 87,5 και μέλος του Δικτύου Κρητών

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

Γιώργος Μαριδάκης -  πρόεδρος Παγκρητίου Ενώσεως

Βασίλειος Κονιός - μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας

Παρουσίαση CD:

Αγγελική Αριστομενοπούλου - σκηνοθέτης της ταινίας «Mία Οικογενειακή Υπόθεση»Διεύθυνση βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου: Πανεπιστημίου 37, Αθήνα 
(Μετρό Πανεπιστήμιο)

Η ταινία - έκανε την πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ -ακολουθεί την οικογένεια για δύο χρόνια και καταγράφει τις προσωπικές στιγμές και τις επαγγελματικές προκλήσεις της, σε πρόβες, στο στούντιο και σε μεγάλες διεθνείς συναυλίες.

Τα 11 επιλεγμένα κομμάτια του soundtrack ηχογραφήθηκαν στην Κρήτη και στην Αυστραλία και περιλαμβάνουν παραδοσιακά κρητικά τραγούδια σε νέες εκτελέσεις από τον Ψαραντώνη και τον Ψαρογιώργη, συνεργασίες με τον γνωστό αυστραλό ντράμερ των Dirty Thee, Τζιμ Ουάιτ, μοναδικές εκτελέσεις της νέας γενιάς Ξυλούρη -του Νίκου, του Αντώνη και της δεκαεπτάχρονης Απολλωνίας Ξυλούρη- καθώς και πρωτότυπες ηχογραφήσεις με φίλους μουσικούς και συγγενείς της οικογένειας στην Κρήτη και την Αυστραλία.

Τη μίξη και το mastering του soundtrack υπογράφει ο γνωστός μουσικός παραγωγός και συνθέτης Coti Κ.

Για την ολοκλήρωση του CD και την διάδοση της κρητικής μουσικής διεθνώς, πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης και υποστήριξης crowdfunding στην πλατφόρμα Κickstarter. Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 Ιανουαρίου 2015 με την στήριξη μουσικόφιλων από την Ελλάδα, την Ευρώπή, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD

1.Τρία Αστρουλάκια (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης - ερμηνευτής

2.Κοντυλιές (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης, Νίκος Ξυλούρης (νεότερος)

3.Να κάτεχα που μένει ο Αετός (Ριζίτικο Παραδοσιακό) Ψαραντώνης – ερμηνευτής / λύρα, Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο), Jim White (ντραμς)

4. Πονεμένη Καρδιά (Παραδοσιακό), Γιώργης Ξυλούρης, Λευτέρης Μαρκοδημητράκης (Βουρλάς)

5. Να 'μουν βοσκός (Συνθέτης: Γιώργης Ξυλούρης / Στίχοι: Μήτσος Σταυρακάκης), Γιώργης Ξυλούρης-ερμηνευτής

6. A storm o chroi (παραδοσιακό Ιρλανδικό τραγούδι), Dee Hannan, Mairead Hannan, Alice Garner - ερμηνευτές

7. Ιρλανδέζικος Χορός (παραδοσιακό Ιρλανδίας), Αντώνης Ξυλούρης (νεότερος), Απολλωνία Ξυλούρη, Shelagh Ξυλούρη-Hannan, Dee Hannan, Mairead Hannan, Alice Garner, Danny Butler

8. Ένα καράβι αρμένιζε (παραδοσιακό), Απολλωνία Ξυλούρη - ερμηνεύτρια

9. Σόλο Λαούτο - Γιώργης Ξυλούρης / Αυτοσχεδιασμός

10. Αυγή τσ' αυγής θα σηκωθώ (Παραδοσιακό) Ψαραντώνης – ερμηνευτής / λύρα, Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο), Jim White (νραμς)

11. Λουσακιανό κρασί (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης, Απολλωνία Ξυλούρη, Shelagh Ξυλούρη-Hannan, Dee Hannan, Alice Garner, Danny Butler / ορχηστρικό, Γιώργης Ξυλούρης- ερμηνευτής

Το ντοκιμαντέρ «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» (2014 / 87') σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου, έκανε πρεμιέρα στις 8 Iανουαρίου στην Αθήνα (κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ). Από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν οι προβολές στην Κρήτη, στο Ηράκλειο (Τεχνόπολις), στα Χανιά (Ster Mega Place) και στο Ρέθυμνο (Cineland). Στις 29 Ιανουαρίου η ταινία προβάλλεται στη Θεσσαλονίκη (Παύλος Ζάννας) και ακολουθούν πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η διανομή στην Ευρώπη ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου, με πρεμιέρα στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............