ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου με την μακραίωνη ιστορία τους που περιβάλλουν την παλιά πόλη  συμπεριλαμβάνονται σ' ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί ακόμη περισσότερο το καλύτερα σωζόμενο οχυρωματικό έργο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στη Λότζια παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κΠέτρου Ινιωτάκη, Γιάννη Αναστασάκη, Αριστέας Πλεύρη, Στέλλας Αρχοντάκη, Χάρη Μαμουλάκη, του υπεύθυνου του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου κ.Andrea Garancini και υπηρεσιακών παραγόντων.
Θέμα της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών και οι παρεμβάσεις που καλείται να κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των τειχών και να μπορέσουν να αποδοθούν άμεσα στους πολίτες.  Πρόκειται για ένα πολυσχιδές εγχείρημα καθώς τα ζητήματα που τίθενται είναι καθαριότητας, πρασίνου και συντήρησης του μνημείου.

Μέσα από τη συνάντηση καθορίστηκε το πλαίσιο των παρεμβάσεων και προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα τους.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι με τις υπηρεσίες της και με τη συμβολή εθελοντικών ομάδων αλλά και σε εφαρμογή του συμφώνου συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ να παρεμβαίνουν στο μνημείο.
Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα αναληφθούν δράσεις καθαρισμού, αποκατάστασης αστικού εξοπλισμού ενώ οι επόμενες ενέργειες θα αφορούν το πράσινο ( αποψίλωση ξερών χόρτων, νέες φυτεύσεις, φροντίδα υπαρχόντων φυτών). 
Όπως δήλωσαν οι Αντιδήμαρχοι στόχος είναι ολοκλήρωση των επεμβάσεων στα τείχη της πόλης και προσπάθεια ανάδειξής τους ως ενός από τα αξιολογότερα πολιτιστικά μνημεία της Μεσογείου.
Επίσης όπως έχει ήδη δεσμευτεί η Δημοτική αρχή θα εκπονηθεί και μελέτη για την αξιοποίησή τους και την προσέλκυση σ’ αυτά κατοίκων και επισκεπτών, μέσω αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον πέριξ αυτών χώρο, καθώς και της δημιουργίας διαδρομών και ξεναγήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............