ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 
Την ενεργοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Αρχαιολογικής υπηρεσίας για την ολοκλήρωση σειράς σημαντικών έργων και την συνεργασία για την έναρξη νέων, συζήτησαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός με την προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Βασιλική Συθιακάκη .
Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι ,Τεχνικών έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης ,καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης, Δημοτικής περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη, πολιτισμού κ.Αριστέα Πλεύρη, στελέχη του γραφείου της παλιάς πόλης και της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ζήτησε την στενή συνεργασία και συντονισμός των υπηρεσιών δήμου –αρχαιολογίας για να προχωρήσουν σημαντικά έργα πνοής στην πόλη και να μην σημειωθούν καθυστερήσεις.
Στα πλαίσια αυτά και με βάση την προγραμματική σύμβαση άμεσα θα εξετασθούν τα έργα :

 
  • Στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου στο σημείο που τέμνεται την Λεωφόρο Ιωνίας υπάρχουν Μινωικά ευρήματα ώστε να αποπερατωθεί η ανασκαφική έρευνα.
  • Στο έργο της ανάπλασης του βορείου τμήματος της πλατείας Κορνάρου όπου εκεί οι εργασίες αναμένεται να αποκαλύψουν μετά την καθαίρεση του ασφαλτοτάπητα, περιμετρικά του Οθωμανικού Κιόσκι του Κουμπέ ,το οθωμανικό καλντερίμι
  • Στο έργο ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου , στην οδό Μελιδονίου που βρίσκεται στην πλατεία του Αρχαιολογικού μουσείου«Αποφασίστηκε πως θα ενεργοποιηθούν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ δήμου και αρχαιολογίας .Υπάρχει πάντα μια αγαστή συνεργασία – συμβηματισμός με τις υπηρεσίες αυτές» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μαμουλάκης .
«Τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων και γι αυτό πραγματοποιήσαμε τη σημερινή σύσκεψη , αλλά και επειδή βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας άλλων παρεμβάσεων όπως ο φωτισμός των Ενετικών τειχών κ.α» κατέληξε ο αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............